A média- és hírközlési jog kérdéseinek diákkutatóit díjazta az NMHH

Akt.:
Budapest – A média- és hírközlési jog aktuális kérdéseit kutató hallgatókat és konzulenseiket díjazta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatudományi Intézete az Országos Tudományos Diákköri Konferenciához (OTDK) kapcsolódó pályázaton.

A hatóság pénteken közölte, a tíz hallgatónak Karas Monika, az NMHH elnöke csütörtökön az Ostrom utcai székházban adta át az elismeréssel járó oklevelet és az egyenként százezer forintos pénzjutalmat. További négy különdíjas hallgató könyvjutalmat kapott, a hatóság a konzulensek között pedig félmillió forintot osztott szét – ismertették a közleményben.

A tájékoztatás szerint, a beérkező pályázatokban a legnépszerűbb témák egyre inkább az internethez kötődnek. A pályázók a dolgozataikban például a személyes adatok tulajdoni kérdéseivel, az online gyűlöletbeszéddel, valamint a tárhelyszolgáltatók felelősségeivel foglalkoztak.

A hatóság fontosnak tartja a következő nemzedék tehetségeinek felkutatását és motiválását, mert közülük kerülnek ki a jövő szakemberei – emelték ki.

A Médiatudományi Intézet negyedik alkalommal írt ki pályázatot a kétévente megrendezett OTDK állam- és jogtudományi szekciójához kötődő, média- és hírközlési kérdéseket feldolgozó tudományos munkákra. A díjazott hallgatók hét egyetemről adták be dolgozataikat. A nyertes pályaműveket az NMHH oldalán lehet majd elolvasni.

– MTI –
hirdetés