A megelőzésre hívták fel a figyelmet a nyíregyházi rendezvényen

A megelőzésre hívták fel a figyelmet a nyíregyházi rendezvényen
© Fotó: SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Nyíregyháza – Pénteken, Nyíregyháza város rendezvényén egész napos kiállítással és teszttel várta a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség az érdeklődőket, majd a délután folyamán a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltási bemutatóval hívta fel a figyelmet a lakóépületek tűzvédelmére.

Már reggeltől megelőző kisfilmekkel és kiállított eszközökkel ismerkedhettek meg az érdeklődők Nyíregyházán, a Kossuth téren, akik ellátogattak a város nagyrendezvényére, ahol a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai segítettek a szak és védőfelszereléseket kipróbálni, valamint a bátrabbak egy tesztet is kitölthettek, amelyek a tűzoltással kapcsolatos kérdéseket tartalmaztak. De betekintést nyerhettek az iparbiztonság és a polgári védelmi szakterületekbe is az érdeklődők.

A délután folyamán az úgynevezett bemutató konténerben egy szobát rendeztek be, ahol azt szemléltették, hogy milyen hamar terjednek el a lángok és percek alatt milyen károkat tud az okozni.

A nyíregyházi hivatásos tűzoltók pár perc alatt két vízsugárral oltották el a lángokat. A beavatkozást és a lakóépületekkel kapcsolatos tűzvédelmi előírásokat Oszlár Gábor tű. százados, nyíregyházi tűzoltóparancsnok-helyettes ismertette a résztvevőknek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ezen belül a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság is az idei évben kiemelten kezeli a lakóépületek biztonságát, így minden fórumon az ezzel kapcsolatos tűzvédelmi szempontokat is ismertetik a lakosság körében.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés