A megyei könyvtár is készül a karácsonyra Nyíregyházán

Illusztráció - A megyei könyvtár is készül a karácsonyra
Illusztráció - A megyei könyvtár is készül a karácsonyra - © Forrás: nyiregyhaza.hu
Nyíregyháza – Mindjárt három akcióval készül a karácsonyra a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, így téve meghitté az előttünk álló heteket, s csinálva kedvet az olvasáshoz.

December 4-e és 22-e között minden nap a 3. emeleti társalgóba várják azokat a könyvbarátokat, akik segítenek felépíteni az intézmény karácsonyfáját. Az ünnep legfőbb éke könyvekből készül, amelyeket a könyvtár biztosít, de természetesen a jelentkezők is válogathatnak köteteket a fához. Sőt! Az érdeklődők ezúttal az olvasók számára nem nyilvános részlegeket is meglátogathatják, s akár onnan is kiválaszthatnak egy-egy kiadványt. A közreműködést ajándékkal jutalmazzák, azért pedig külön jutalom jár, ha társat is hoznak magukkal.

Mindemellett a látogatók az idén szefizhetnek is az intézmény előtti Móricz-szoborral, az elkészült felvételeket december 22-éig várják üzenetként a könyvtár facebook oldalára.

A benevezett képekre január 2-áig adhatják le a szavazataikat az oldal látogatói, s a három legtöbb lájkot szerző fotó készítője értékes nyereményben részesül.

Végezetül még egy nagyszerű ötlet: olvasójegyet is ajándékozhatnak karácsonyra a szeretteiknek a városlakók, ami az első felhasználáskor aktiválódik. Az ajándék olvasójegyek díszborítékba kerülnek, így azok közvetlenül a karácsonyfa alá is tehetők. Ezzel a megajándékozott egy éven át kölcsönözhet a könyvtár 400 ezer könyve és dokumentuma közül.

– KM –
hirdetés