Nyíregyháza hírei

2012.12.19. 17:59

Hallgatói tiltakozás - Középiskolások tüntettek Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2012. december 19., szerda (MTI) - A felsőoktatás tervezett átalakítása ellen tüntettek, és hat intézményben ülősztrájkot tartottak középiskolások Nyíregyházán szerdán.

Nyíregyháza, 2012. december 19., szerda (MTI) - A felsőoktatás tervezett átalakítása ellen tüntettek, és hat intézményben ülősztrájkot tartottak középiskolások Nyíregyházán szerdán.

Tóth Fruzsina, a diákok szószólója az MTI-nek elmondta: a Kölcsey Ferenc, a Krúdy Gyula és a Zrínyi Ilona Gimnáziumban, a Waldorf Iskolában, illetve a Sipkay Barna, valamint az Inczédy György Szakközépiskolában intézményenként 70-150 végzős diák tartott ülősztrájkot.

A kormányhivatal előtti téren mintegy kétszáz diák, szülő és nagyszülő, sárga szalaggal a kabátján, kezében "Rózsa" feliratú léggömbbel tüntetett. A lufikat elengedték, hogy jelezzék "a személyi konzekvenciák levonásának" igényét.

Több diák transzparenst is tartott kezében, amelyen egyebek között a "Tartsd be, amit ígérsz", "Tanulni akarunk", "Röghöz kötést? Nem!" feliratok voltak.

A demonstráló diákok a hallgatói önkormányzat hatpontos követelését tartalmazó petíciót adtak át Vinnai Győzőnek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetőjének. A kormánymegbízott megígérte a tüntetők képviselőinek, hogy követeléseiket továbbítja az oktatási kormányzathoz.

Tóth Fruzsina az MTI-nek elmondta, hogy a Sipkay Barna Szakközépiskola tiltakozó diákjai délelőtt utcai felvonulásra indultak, a többi iskolában viszont az intézményvezetők megtiltották a tanulók csatlakozását, mivel az előzetes megállapodásban a felvonulás nem szerepelt.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!