A megyénkben rendezik jövőre a rangos versenyt

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Már többször beszámoltunk arról, hogy évek óta jól szerepelnek megyénk hivatásos vadászai a számukra kiírt országos versenyeken.

Tiszavasváriban élő Róka Bence 2016-ban az első lett ezen a hazai szakmai versenyen, az idén pedig csupán 2,5 ponttal maradt le a dobogóról, míg a megyénket képviselő másik versenyző, ifj. Szakács Zoltán a 12. lett a 21 versenyző közül.

Nagy kihívás lesz

A felkészültségük, a tudásuk bizonyítéka a jó helyezés, ami egyben mutatja a megyében végzett kiemelkedő vadgazdálkodási munkát. Ugyanakkor ezeknek a megsüvegelendő teljesítményeknek igen értékes hozadéka lett, ugyanis az Országos Vadászkamara vezetősége – méltányolva a tagszervezet kérését – úgy döntött, hogy 2019-ben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vadászkamara fogja ezt a versenyt megrendezni.

– Nem kis kihívás ez a számunkra, hiszen a megyei Vadászkamara eddig nem rendezett országos programot! Nem titok, hogy olyan versenyt szeretnénk életre hívni, melyre szakmaisága és komplexsége révén sokáig fognak emlékezni a résztvevők. Erre minden esély meg is van, hiszen a rendezők szakmai felkészültsége mellett a megyei kormányhivatal is szívén viseli a rendezvény sorsát – tájékoztatta lapunkat Fazekas Gergely, a Vadászkamara megyei titkára.

– MML –
hirdetés