A méhek életével és világával ismerkedtek

A méhészkedés legfontosabb szerszámaival is megismerkedtek az óvodások
A méhészkedés legfontosabb szerszámaival is megismerkedtek az óvodások
Kisszekeres – Méhésznapot tartottak az elmúlt héten a kisszekeresi óvodában. A gyermekek komoly érdeklődéssel figyelték a Tarr Diána vezető óvónő és párja közreműködésével tartott bemutatót, hisz eddig leginkább csak az jutott eszükbe a méhecskékről, hogy ők készítik a mézet, és óvakodni kell, nehogy megcsípje őket.


Most megtudhatták, hogy a kis rovar nem csíp, hanem a fullánkjával szúr, és bizony ez a harciasság az életébe kerül. Azt is meghallgatták, hogy mi a különbség a méh és a darázs között, s hogyan lehet megkülönböztetni őket egymástól.

A fiatalok megismerhették a méhészkedés és a méz kinyeréséhez szükséges eszközöket. Bemutatókaptárban nézhették meg a szorgos méhcsalád tagjait, beszéltek arról, hogy milyen csodálatos, okos kis teremtmények, és ki milyen feladatot lát el a méhcsalád fenntartásához, és hogyan képesek ezek az apró állatkák, olyan sok finom mézet készíteni.

A méhecskés nap célja az volt, hogy minél több ismeretet szerezzenek a gyermekek a méhészkedéssel kapcsolatban.

Az óvónők igyekeznek minél több hasonló programot szervezni a kicsik számára, hogy amiről az elméletben hallanak, azt a gyakorlatban is megtapasztalják, így tartalmasabbak és hasznosabbak lesznek a mindennapok az óvodások számára. A veteményezést, a gyomlálást, az állatok etetését, a szemétszedést vagy az óvodaudvar szépítgetését legalább annyira élvezik a fiatalok, mint a kulturális rendezvényt, amit minden alkalommal izgatottan várnak.

– Szilágyi Krisztina –

Címkék: , ,hirdetés