A mentő a játékost, a Csenger a pontokat “szállította el”

Illusztráció - Mándok vs. Csenger
Illusztráció - Mándok vs. Csenger - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A labdarúgó Szi-Zo Sport megyei I. osztály 16. fordulójának mérkőzéseit rendezték a hét végén.


Szatmár Unió FC–Dombrád 6–0 (1–0)

Fehérgyarmat, 150 néző, v.: Bendik T.

Szatmár Unió: Pindzsula P. – Szűcs F., Bakos B., Homorozan, Márton J., Szabó T. (Turovics T.), Chioreanu, Batfalschi., Piros G. (Tóth G.), Balás G., Oprea (Szabó A.). Edző: Siska Attila.

Dombrád: Szabolcsi M. – Kovács M., Nagy K., Huszti P., Papp M., Oncsó M., Borbély L., Tamás B. (Ágoston G.), Majchrovics Z. (Kovács T.), Balla J., Hódi G. (Harsányi M., Lukács Zs.). Edző: Borza László.

Kiegyenlített első játékrész után hullottak a vendégkapusok, mint protézis az egyhetes bőrös tepertőbe harapva, de a kiállítások jogosságát még dombrádi részről sem vitathatták. A hazaiak ezt követően nagy kedvvel futballozva adventi előfiesztát rendeztek. Balás Geri a télre a szatmári dübörgös négyessel az élre táncolta magát a góllövő listán. Egy fájó vereségeket és szép győzelmeket is hozó, felemás ősz után, így legalább nem csak a sörtől és bortól mehettek ma haza az Unió-szimpatizánsok. A Szatmár Unió megköszöni mindenkinek, akik bármilyen formában segítették a csapat szereplését.

Gól: Balás G. 4 (mindkettőt 11-esből), Oprea, Homorozan.

Kiállítva: Szabolcsi M. (47. perc), Kovács T. (54. perc).

Ifi: 5–1.

Siska Attila: – Jól kezdtük a „tavaszi szezont” a télben… Örülök, hogy mindhárom ifjúsági korú játékosomnak lehetőséget tudtam adni, akik éltek is ezzel.

Borza László: – Ilyennel még nem találkoztam sem játékosként, sem edzőként, hogy tíz percen belül mindkét kapusomat kiállítják. Innentől kezdve komolytalanná vált számunkra a mérkőzés, egy félidőig volt szalmailag értékelhető a teljesítményünk. Annyira hiányzott nekünk ez az előrehozott tavaszi forduló, mint szívtiprónak a „Barbizonba” nővel menni…

Kemecse–Tiszalök 4–1 (2–0)

Kemecse, 150 néző, v.: Ésik I.

Kemecse: Szabó A. – Balogh Gy. (Bódi V.), Tóth Sz., Koskovits Gy., Fiumei V., Bodnár J. (Karkusz A.), Birovecz J., Asztalos K. (Tóth T.), Ruska T., Fekete G., Fekete Á. (Ádámszki R.). Játékos-edző: Ádámszki Róbert.

Tiszalök: Gagyi S. – Vass I., Csáki V., Bognár A., Aszalós T., Hock F., Újvári Zs., Balogh A., Dobos Z., Kóka K. (Kiss R.), Puncsák Cs. Edző: Kovács János.

Az egész éves betetőzése volt a mai nap: könnyed játékkal megérdemelt hazai győzelem.

Gól: Fekete Á. 2, Fekete G., Birovecz J., illetve Koskovits Gy. (öngól). Ifi: 4–1.

Ádámszki Róbert: – Osztálykülönbség volt a két csapat között, könnyedén kétszámjegyű győzelmet arathattunk volna. Egyet el kell fogadni a tiszalöki úriembernek is: itt futballisták vannak, akik több tisztelet érdemelnek! A tisztelet tanításával kezdődik az akadémia, és lehet, hogy nekik ezekből az emberekből soha nem lesz olyan labdarúgó, mint az én „öreg csapatom” tagjai. Amúgy pedig a tabella nem hazudik.

Kovács János: – Tisztában voltunk azzal a mai nap nem a miénk lesz. A pénteki szalagtűző rányomta bélyegét a teljesítményünkre.

Nyírgyulaj–Nyírmada 3–2 (1–2)

Nyírgyulaj, 150 néző, v.: Kocsis Zs.

Nyírgyulaj: Dolhai T. – Szentjobbi R., Lieb A., Dér I., Kanál R., Kónya M., Berecz Zs. (Oxi R.), Gózner K., Mezei B. (Szép T.), Lakatos J. (Tímár Zs.), Horváth K. Edző: Lukács Tibor.

Nyírmada: Kasdos Z. – Puskás Á. (Dávid R.) Fejes G., Baráti G., Danku A., Bancsi G., Barta F. (Szőke I.), Németh A., Nagy M., Szikszai A., Heitshi. Játékos-edző: Szőke István.

A hazai csapat az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést, és végül megérdemelt győzelmet aratott.

Gól: Lieb A., Lakatos J., Horváth K., illetve Németh A., Barta F.

Ifi: 5–0.

Lukács Tibor: – Szép győzelemmel zártuk az évet. A 2013-ban elért sikereinkre, eredményeinkre minden szurkoló, játékos, vezető büszke lehet. Külön gratulálok az ifik őszi elsőségéhez. Soha rosszabbat!

Szőke István: – Minden dicséretet megérdemelnek játékosaim, mivel éppen csak megvoltunk. Ugyanakkor a játékvezetők teljesítményével nem vagyok kibékülve: egy kiállítást megspóroltak a hazaiaknak, akiknek a harmadik gólja előtt három játékosuk lesen állt…

Nagyecsed–Mándok 1–2 (1–1)

Nagyecsed, 100 néző, v.: Kósa Gy. Nagyecsed: Angyal L. – Sarkadi G., Ascsillán L., Éles R., Nyíri Gy., Nyíregyházi G., Balogh J. (Lukács L.), Petrohai G., Petrohai M., Bulyáki A., Batizi-Pócsi M. Edző: Dudás Zoltán.

Mándok: Pécsi V. – Sallai M., Révész Z., Stef, Szabó T., Nikita V., Zsidó L., Dascal, Káté I., Dancs A., Robas. Edző: Csoma Dezső. Döntetlenszagú mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert.

Gól: Bulyáki A., illetve Káté I., Stef.

Ifi: 11–1.

Dudás Zoltán: – Ez a mérkőzés is híven tükrözte az egész őszi teljesítményünket. Már nem is akarok magyarázkodni, felesleges és úgysem érdekel senkit.

Csoma Dezső: – Korrekt játékvezetés mellett sikerült megszerezni a három pontot. Szeretnénk megköszönni az önkormányzatnak a szponzoroknak és a mellettünk állóknak a csapat támogatását.

Tiszakanyár–Csenger 1–2 (1–0)

Tiszakanyár, 150 néző, v.: Tóth M. Tiszakanyár: Csáki T. – Szőlősi L., Göncz B., Morauszki I., Babják Cs., Phrakonkham, Hruska Á., Kiss I. (Illés A.), Kosztik D. (Gönczi Z.), Csombók Z. (Terjék Z.), Oláh L. Edző: Koskovits György.

Csenger: Székely Zs. – Maxim V., Merce A., Mona Á., Toma M., Juhász N., Pankotai I., Ilbán M. (Barcsay I.), Bozso Sz., Katona P., Jóbi M. Játékos-edző: Barcsay István.

Az egész szezonra jellemző kapkodó játékkal rukkolt ki a hazai csapat.

Gól: Morauszki I. (11-esből), illetve Toma M., Mona Á.

Ifi: 2–2.

Koskovits György: – Ez a meccs nem a két csapatról és a fociról szólt, ennek ellenére szégyellem magam egyes játékosok teljesítménye miatt. Megjegyzem, egy nullás vezetésünknél a játékosomat úgy ütközték le a felezővonalnál, hogy a mentő szállította el, amiért még sárga lap sem járt. Mivel nem volt cserénk, innentől kezdve mi játszottunk létszámhátrányban, amivel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés.

Barcsay István: – Az utolsó idegenbeli mérkőzésünkön szervezetten, fegyelmezetten játszottunk. Az első félidőben még kicsit döcögött a játék, a szünet után viszont magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, ez pedig gólokban is megmutatkozott. Gratulálok a csapat egész éves teljesítményéhez, illetve köszönöm a vezetők és a szurkolók bizalmát.

Ibrány–Volán-Sényő 3–1 (2–1)

Ibrány, 150 néző, v.: Nagy T. Ibrány: Tóth N. – Kóka R., Kántor Zs. (Papp Á.), Kovács I., Kató Á., Orosz D. (Csizmarik Á.), Kovács N., Szaffián Sz. (Kiss P.), Reinaldo, Flavio (Veress L.), Balázsi P. (Bíró Cs.). Edző: Varga Attila.

Volán-Sényő: Lippa J. – Szanics P., Mándi A., Nyitrai Sz., Sándor L., Szarka Z., Kovács B., Horváth G., Brondics P., Kondor M., Szabó D. (Kléninger L.). Edző: Rubóczki Tibor.

A mérkőzés elején három percen belül három gól esett, ebből és a mérkőzésből is a többet kezdeményező Ibrány jött ki jobban.

Gól: Balázsi P., Orosz D., Reinaldo, illetve Brondics.

Ifi: 5–2.

Varga Attila: – Nem játszottunk igazán jól, de szerintem megérdemelten nyertünk. A nagy köd miatt lehet óvni?

Rubóczki Tibor: – Nagy ködben játszottunk, ettől függetlenül gratulálok az ellenfélnek. Sajnos, ilyen ködös volt az egész félszezonunk, reméljük, jövőre tisztul a kép.

A Cellspan-Balkány–Baktalórántháza (5–2) mérkőzést korábban játszottak, a Tuzsér–Nagykálló találkozót december 7-én rendezik.


A bajnokság állása

1. Kemecse 16 11 2 3 40–19 35 

2. Nagykálló 15 11 2 2 24–12 35

3. Cellspan-Balkány 16 11 1 4 36–19 34

4. Baktalórántháza 16 10 2 4 39–30 32

5. Mándok 16 9 3 4 29–19 30

6. Nyírmada 16 9 – 7 39–28 27

7. Nyírgyulaj 16 7 3 6 22–23 27

8. Tuzsér 15 7 4 3 20–10 26

9. Ibrány* 16 8 2 7 31–20 22

10. Tiszakanyár 16 5 2 9 14–25 17

11. Szatmár Unió 16 4 5 7 33–29 17

12. Csenger 16 4 4 8 24–29 16

13. Dombrád 16 4 – 12 16–39 12

14. Volán-Sényő 16 3 2 11 14–38 11

15. Nagyecsed 16 2 4 10 24–39 10

16. Tiszalök 16 2 3 10 12–38 8

*Az Ibránytól egy pont levonva.


Címkék: ,hirdetés