A méz nagyon egészséges, sokan mégsem szeretik

Gócza Leila
Gócza Leila
Nyíregyháza – Gócza Leila nincs odáig a ­mézért. – Nekem túl édes az íze, inkább csak süteményekben fogyasztom – válaszolta a gégényi lány.

A balkányi Nagy Erzsébetet sem az ár befolyásolja, kerek perec kijelentette: – Nem szeretem, nem fogyasztom.

Nagy Erzsébet

Az újfehértói Seres Jánosné a másik végletet képviseli: – Lehet akác-, virág-, repce- vagy propoliszos méz, mindet szeretem, sőt legutóbb a nyers virágport is kipróbáltam, aminek immunerősítő hatást tulajdonítanak.

Seres Jánosné

– Télen mindennap fogyasztok mézet a teában, mert a vitaminok sokat segítenek az egészség megőrzésében. Nyáron hetente eszem mézes kenyeret – felelte kérdésünkre a megyeszékhelyen élő Sőrés László.

Sőrés László

Szabó Józsefné nem szereti az édességet, így mézet sem fogyaszt. – A gyerekek és az unokák viszont imádják, főleg süteményben – mondta el a rozsrétszőlői hölgy.

Szabó Józsefné

Barátnője, a mandabokori Gabulya Istvánné kizárólag mézzel issza a kávéját. – Nagyon finom dióval is, télen pedig gyakrabban eszem, hiszen segít leküzdeni a megfázást. Nekik az sem mindegy, hol szerzik be: – Mindig a Kosár Közösségben vásároljuk a mézet, hogy ezzel is támogassuk a helyi termelőket – tették hozzá.

Gabulya Istvánné

KM-HP
hirdetés