„A mi feladatunk az, hogy a közönségnek tetsző előadásokat állítsunk színpadra…”

Horváth László Attila a színészzsűri legjobb férfi alakításért járó díját Felföldi Anikó színésznőtől vette át
Horváth László Attila a színészzsűri legjobb férfi alakításért járó díját Felföldi Anikó színésznőtől vette át - © MTI fotó: Sóki Tamás
Nyíregyháza – Óriási sikert könyvelhetett el a Móricz Zsigmond Színház az idei POSZT-on.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) hatalmas nyíregyházi sikerrel zárult: a Mohácsi János rendezte Illatszertár, a Móricz Zsigmond Színház előadása elnyerte a Közönségzsűri különdíját, a főszerepet alakító Horváth László Attila pedig a színészzsűri legjobb férfi alakításért járó különdíját vehette át.

Kirják Róbert, a színház ügyvezető igazgatója lapunknak úgy értékelt: – Már az is óriási megtiszteltetés, hogy a versenyprogramba, a hét nagyszínpadi előadás közé sikerült bekerülni, az pedig, hogy két díjat is hazahozhattunk, fantasztikus teljesítmény.

– Én is beültem a közönség soraiba, és már előadás közben éreztem, hogy jól fogadják a nézők a darabot. Bár tudom, hogy az értékeléskor ez kevésbé számít, de a közönség reakciója mindenképpen jó előjel volt a díjkiosztó előtt. Ráadásul a szakmai beszélgetés is nagyon jól sikerült, és a véletlenszerűen kiválasztott nézők is csupa-csupa pozitívumot említettek, Lackót (Horváth László Attila, a szerk.) is mindenki dicsérte. Ezek után egy kicsit nyugodtabban vártuk a gálát, ahol az történt, amit vártunk: a közönségzsűri az Illatszertárt hozta ki győztesnek, és ez számomra talán még fontosabb is, mint a szigorúan vett színházi szakma véleménye. Mindig is azt vallottam, hogy a mi feladatunk az, hogy a közönségnek tetsző előadásokat állítsunk színpadra, hiszen nekünk a nézők a legfontosabbak.

Fontos visszajelzések

– A díjak feldobják a társulatot, mindenki büszke erre a teljesítményre, és ezek az elismerések nekem személy szerint is nagyon sokat jelentenek. Ez volt ugyanis az első olyan évad, amiben semmilyen korábbi kötelezettségnek nem kellett eleget tennem, amikor a saját ízlésem szerint állíthattam össze a műsortervet. Ezek a díjak nagyon fontos visszajelzések, és természetesen örülök nekik, de meg is nehezítik a dolgomat, hiszen ez az a mérce, amit évről évre túl kell szárnyalnunk – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

SzA
hirdetés