A minőségre mentek rá a kertbarát bortermelők

A borbíráló bizottság most is nehéz helyzetben volt
A borbíráló bizottság most is nehéz helyzetben volt - © Fotó: Gabányi Ferenc
Nyíregyháza – Ha nem is sok, de remek kóstolók érkeztek a Vasutas Kertbarát Klub borbírálóihoz.

A Vasutas Kertbarát Klub ezúttal is megtartotta borkóstoló versenyét, vagyis a 2017-es bortermés bírálatát. A Siető Andrea elnök, dr. Szőke Lajos és Barta Aurél tagok alkotta borbíráló bizottság megállapította, hogy a tavalyi év gyérebb szőlőterméséhez igazodva a szokásosnál kevesebb minta érkezett, de úgy tűnik, mindez a minőségre jó hatással volt – különösen a vörösbor kategóriában –, hiszen remek pályamunkák érkeztek.

A testület végül 14 különböző bort kóstolhatott meg, hetet a vörös-, hatot a fehér-, egyet a sillerbor kategóriában, és mint minden zsűri, ez is nehéz helyzetben volt. A végeredmény kihirdetése után az amatőr borászok is megkóstolták egymás termését, miközben kötetlen beszélgetés formájában cserélhettek tapasztalatot. Ennek eredménye az idei borokban máris megnyilvánulhat.

– Sallai Pál –


Borkóstoló verseny

A Vasutas Kertbarát Klub 2017-es bortermésének díjazottjai

Fehérbor kategória. Arany: Bodnár László. Ezüst: Varga András, Lippai Ferenc. Bronz: Jenei József. Emléklap: Lippai Ferenc, Siklódi Ferenc.

Vörösbor kategória. Arany: Varga József, Jenei József, Rácz Zsigmond. Ezüst: Varga András, Szász György, Siklódi Ferenc. Bronz: Varga András.

Sillerbor kategória. Bronz: Siklódi Zoltán.
hirdetés