A Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

Akt.:
A Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése
A Széchenyi2020 program keretében befejeződött a Miskolci Arany János Általános Iskola És Alapfokú Művészeti Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése.

A Miskolci Tankerületi Központ a mai napon befejezte projektjét a Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, amelynek célja az intézmény infrastrukturális fejlesztésén keresztül az eredményesség és az inkluzív oktatás (nyitottságra ösztönző nevelés) fokozása és a nyújtott szolgáltatások színvonalának növelése, ezzel biztosítva a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférést. A projekt 35 millió Ft európai uniós támogatás segítségével valósult meg, az Emberi Erőforrások Minisztériumának „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” c. felhívása (EFOP–4.1.3-17) alapján.

A beruházás célja a minőségi és befogadó oktatási környezet és hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése. További célja a helyi szükségletek kielégítésére irányuló, racionális és hatékony működést biztosító, korszerű nevelési, oktatási környezet kialakítása, különösen a tanulást segítő és közösségi terek tekintetében.

A projekt során az intézményben az alábbi fejlesztések valósultak meg:

  • filagória kialakítása
  • földszinti-emeleti vizesblokkok felújítása
  • tanári szoba nyílászáróinak cseréje és ajtó beépítése, lámpatestek cseréje, festési munkálatok
  • 3 db tanterem nyílászáróinak cseréje, és tantermenként 1 db ajtó beépítése
  • infokommunikációs és részleges akadálymentesítés

A Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában megvalósult fejlesztések elősegítik a hatékonyabb nevelői munkavégzést, komfortosabb körülményeket teremtenek az intézmény mindennapi munkájához. A filagória kialakításával az udvaron egy új, fedett közösségi tér jött létre, amely időjárástól függetlenül teszi lehetővé a szabadtéri foglalkozások, rendezvények megtartását.

A részleges akadálymentesítés kialakítása nagy lépés az intézmény megváltozott képességű tanulóinak és vendégeinek teljes esélyegyenlősége felé.

– PR cikk –

Címkék:hirdetés