A Misztrál együttes adventi meglepetésen Napkoron

A Misztrál együttes adventi meglepetésen Napkoron
© Bécs és Budapest után Napkoron a Misztrál | Fotó: a szerző
Napkor – Az országos hírű Misztrál együttes Sudár Annamária közreműködésével csodálatos adventi műsorral ajándékozta meg a napkoriakat.

Bécs és Budapest után Napkoron mutatták be A várakozás zsoltára című előadásukat. A nézők között foglalt helyet Kocsis Fülöp püspök és a vele együtt érkező több görög katolikus kispap is.

Rendkívüli, csodálatos élményben volt részük a jelenlévőknek, igazi adventi ráhangolódást, elcsendesülést jelentett az est. A műsor után a fellépő művészek és minden kedves vendég jó hangulatban fogyasztotta el a napkori asszonyok által készített tengerikásás töltött káposztát, bejglit, pogácsát, süteményeket.
Az 1997-ben alakult Misztrál együttes a magyarországi zenei élet egyik népszerű formációja. Magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek repertoárjukon.

Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik egyre inkább önálló minőséget, sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak. A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes tagjai különböző zenei érdeklődésűek. Ez az indíttatásbeli színesség – az ősiséget idéző motívumoktól a kortárs hangzású elemek alkalmazásáig terjed.

KM–LTL
hirdetés