A MOL több mint kétmilliárd forinttal támogatja az MLSZ-t

Akt.:
Budapest, 2016. január 13. Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója (b) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója közös sajtótájékoztatójukon az MLSZ székházában 2016. január 13-án. A Mol a társasági nyereségadón (TAO) keresztül 2 milliárd forinttal segíti a magyar labdarúgást, ebből az összegből folytatódhat majd a többi között az utánpótlás és az infrastruktúra fejlesztése. A cég ezen kívül 285 millió forint szabadon felhasználható támogatást nyújt az MLSZ-nek.
Budapest, 2016. január 13. Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója (b) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója közös sajtótájékoztatójukon az MLSZ székházában 2016. január 13-án. A Mol a társasági nyereségadón (TAO) keresztül 2 milliárd forinttal segíti a magyar labdarúgást, ebből az összegből folytatódhat majd a többi között az utánpótlás és az infrastruktúra fejlesztése. A cég ezen kívül 285 millió forint szabadon felhasználható támogatást nyújt az MLSZ-nek. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – A MOL több mint kétmilliárd forinttal támogatja a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ).

Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója és Csányi Sándor MLSZ-elnök szerdai közös sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a cég a társasági nyereségadón (TAO) keresztül 2 milliárd forinttal segíti a magyar labdarúgást, ebből az összegből folytatódhat majd a többi között az utánpótlás és az infrastruktúra fejlesztése. A MOL ezen kívül 285 millió forint szabadon felhasználható támogatást nyújt az MLSZ-nek.

Vági Márton, az MLSZ főtitkára elmondta, hogy a szervezet idei költségvetése hárommilliárd forint, ebből egymilliárdot emészt fel a válogatott szereplése, csak az Európa-bajnokság több mint 300 millió forint.

Hernádi Zsolt hangsúlyozta, megtiszteltetés, hogy támogathatják a magyar labdarúgást, a válogatottat, és bízik benne, hogy hozzá tudnak járulni a méltó Európa-bajnoki szerepléshez.

“Ébred az erő, a válogatott sikeres kvalifikációja egy bizonysága ennek, hittel, akarattal és erőfeszítéssel mindent el lehet érni, ez a mi üzletfilozófiánk is” – mondta Hernádi Zsolt, aki a szponzorációval kapcsolatban megjegyezte, az összeg erre a naptári évre vonatkozik, a lehetséges folytatást pedig mindig felül fogják vizsgálni.

Hernádi Zsolt beszédében úgy fogalmazott, “támogatásunkkal azt is el szeretnénk érni, hogy mindenkiben felébredjen a szurkoló. Hogy ne tízmillió magyar, hanem tízmillió szurkoló hazája legyünk.”

– MTI –
hirdetés