szon-sportoldal

2011.06.03. 13:32

Női reménységek világranglista-viadala

<p>Szombattól világranglista-pontokért teniszeznek a nyíregyházi stadionban a Bige Open nemzetközi női WTA-tornán, amelynek főtáblás küzdelmei kedden veszi kezdetét.</p>

A több mint évtizedes múltra visszatekintő Bige Holding Kupa kilép a maga medréből, és szombattól kezdve nemzetközi kereteket ölt. Ekkortól egy héten át rendezik meg ugyanis a Városi Stadionban a Bige Holding Women’s Opent, vagyis a 10 ezer dollár összdíjazású női nemzetközi WTA-világranglistaversenyt.

Persze, felmerül a kérdés, hogy azzal egyidőben, hogy amikor Fucsovics Márton egy kassai challenge-tornán vár indulási esélyre valamint Csonka Gábor Indonéziában versenyzett, akkor nem lett volna-e szerencsésebb a két reménység szülővárosában egy férfi ITF-viadalt felkarolni, de erre kérdés nélkül megkaptuk a választ a pénteki sajtótájékoztatón.

Több mint harminc országból érkeznek versenyzők

– Évek óta dédelgetett álmom, hogy egy ilyen kaliberű versenynek otthont adjunk, és nem titok, elsősorban Fucsovics Márton miatt fiú viadalt szerettünk volna idehozni – mondta a versenyt finanszírozó Bige László. – Csakhogy a future-versenyek szabálya, hogy egymásra épülve, egy országban legalább három ilyet kell rendezni, és ezek a helyek itthon már korábban beteltek. Maradt a nők versenye, amely szintén igazi csemegét ígér, hiszen feltörekvő tehetségek vívnak majd vélhetően igen jó színvonalú csatákat.

Fóra Csaba versenyigazgató közölte: az előzetes nevezések alapján több mint harminc országból érkeznek versenyzők, akik harminckettes fő- és előtte hatvannégyes selejtező-táblán mutathatják meg magukat. A nevezők között ausztrál, amerikai, argentin és brazil éppúgy van, mint környező országokbeli. A viadal első kiemeltje a világranglista 665. helyezettje, a román Raluca Elena Platon lesz, a magyarok közül a 748. Bulgakova Vaszilisza és a 950. Lukács Vanda szerzett jogot arra, hogy selejtezők megvívása nélkül lépjen pályára. Továbi négy tehetséges versenyzőnk (Mikó Zsófia, Argyeleán Csilla, Kapitány Krisztina és Nagy Judit) pedig szabadkártyával kapott helyet a főtáblán.

A hivatalos nevezési és aláírási idő péntek est járt le, szombaton és vasárnap a selejtezőket játsszák, hétfőn sorsolják az egyes és páros főtábláját, ahol kedden indulnak a küzdelmek, az egyéni döntőre pedig jövő szombaton délelőtt kerül sor.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!