A múltról a jelenben a jövőnek Tiszadadán

Az elmúlt évek egyik érdekes lelete Tiszadadán a gyapjas mamut csontja
Az elmúlt évek egyik érdekes lelete Tiszadadán a gyapjas mamut csontja - © Fotó: M. Magyar László
Tiszadada – Érdekesnek ígérkező eseményre várják az érdeklődőket szeptember 15-én szombaton délután három órai kezdettel Tiszadadára, a tájházba, ahol a Kulturális Örökség Napok országos rendezvény keretében nyílik kiállítás.

Köszönet az adományozóknak

Tiszadada településen a helytörténet kutatása, a hagyományőrzés, illetve a múzeumügy pártolása, az értékek gyűjtése, megőrzése, feldolgozása és bemutatása még csak 15 éves múltra tekint vissza, de ez idő alatt már három kulturális-muzeális jellegű helyszín gyökeredzett meg a jó gazdának tekinthető önkormányzat és a lakosság példa értékű összefogásának, ajándékozó kedvének köszönhetően. A tizenöt év alatt ötezer tárggyal gyarapodott a gyűjtemény, volt miből válogatni a kiállításra.

A rendezvény keretében mondanak köszönetet azoknak is, akik tárgyak ajándékozásával járultak hozzá az éppen 15 éves helytörténeti gyűjtemény megalapításához, fejlődéséhez. A kiállítás megnyitását követően minden órában indítanak tárlatvezetést.

Az utolsó tárlatvezetés 19 órakor indul – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Géza közművelődés-szervező, a tájház vezetője.

– KM –
hirdetés