A múzeum padlásterében a miniszter és a polgármester Kisvárdán

A múzeum padlásterében a miniszter és a polgármester Kisvárdán
© Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – A Múzeumok Éjszakán, június 25–én, szombaton nem csak a felnőttek, hanem a legkisebbek is részesei lehettek a legnagyobb múzeumi kalandnak Kisvárdán a Rétközi Múzeum programjain.

Igazi családi programmá vált az immár hetedik alkalommal megrendezett szombati esemény. A már több éve tartó belső és külső felújítás igazi élményeket nyújt minden látogató számára. A szombati programok közül talán a legnagyobb érdeklődés kísérte a Múzeum felújított padlásának látogatása, ahol a padlás teljes részét meglehetett tekinteni egy sétáló folyosón. A Korintosz Műemlékvédelmei és Építőipari Kft vezetése még arról is gondoskodott az ide látogatók számára, hogy a frigyláda alakú zsinagóga felújításának részleteit fotókkal illusztrálva be is mutatták.

A padláslátogatás vezetését pedig a legilletékesebb, a Kft. ügyvezetője Vozák László személyesen mondta el a fotókon látható eseményeket, a különböző munkafázisok legapróbb részletekéig. Az első látogatói turnusba –tízfős csoportok– Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter mellett, Leleszi Tibor a város polgármestere is részesei lehettek az igazi élményt nyújtó padlástér látogatásnak a nagy hőség ellenére.

– Vincze Péter –
hirdetés