A nagy nevek bűvöletében

Akt.:
A nagy nevek bűvöletében
A nagy nevek bűvöletében
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Spartacus a feljutás reményében erősített, ám a tavasz még nem feltétlenül a sikerekről szólt.

Ötödik helyezettként fordult a 2013-as évre a Nyíregyháza Spartacus, ám az NB II-es futballcsapatnál a listavezető Békéscsabával szemben meglévő nyolcpontos hátrány ellenére sem mondtak le a feljutásról. Sőt, a vezetőség célként jelölte meg a téli szünetben, hogy három év után újra a legjobbak között szerepeljen a csapat.

Jöttek a válogatottak

Az erősítéseket is ehhez igazították, hiszen az átigazolási időszak hajrájában egyre-másra érkeztek a jól csengő nevek a Szparihoz. Befutott Pécsről Bajzát Péter, aki korábban az élvonalban kétszer is elhódította a gólkirályi címet, és a 2010/2011-es szezonban nyíregyházi labdarúgóként az NB II-ben 25 találatig jutott. Követte őt Pécsről Bodnár László is, a mátészalkai születésű, nyíregyházi nevelésű futballista játszott Ukrajnában, Hollandiában és Ausztriában is, a DVSC-t 2009-ben a Bajnokok Ligája-főtáblájára lőtte, és nem mellesleg 46 válogatott fellépés volt a háta mögött. Felnőtt bajnoki meccsen 2013-ig egyszer sem szerepelt nyíregyházi színekben, ez a pillanat a Ferencváros II elleni tavaszi idénynyitón jött el a számára.

Nem Bodnár volt az egyedüli válogatott futballista az új szerzemények között, hiszen Korolovszky Gábor és a Nyíregyházán szintén nem ismeretlen (korábban 2008-ban szerepelt itt) Bárányos Zsolt egyaránt azt mondhatta el magáról, hogy hat alkalommal magára öltötte a nemzeti színű mezt. Melléjük érkeztek légiósok, valamint a megyéből indult futballisták, mint Patály János és Katona György. A háttér is profinak tűnt, legyen elég annyi, hogy a tulajdonos Révész Bálint jóvoltából immár saját, a klub címérével felmatricázott busz is a rendelkezésre állt.

Lemondáshoz vezetett

Nagy volt a várakozás, és ennek megfelelően az első mérkőzés nem is sikerült rosszul: ugyan nem parádézott a csapat, de hátrányból is fordított, Bajzát Péter mesterhármasával győzte le 3–1-re a „kis” Fradit. (Bajzát amúgy az azt megelőző tétmeccsét is az Albert-stadionban játszotta, még pécsi futballistaként szerzett ugyanott gólt a csapata által 3–2-re elvesztett élvonalbeli bajnokin.)

Aztán jött a Mezőkövesd elleni hazai találkozó (villanyfényben, ünnepélyes külsőségek mellett), amelyen meglehetősen nagy pofont kapott a piros-kék csapat, a 3–0-ás vereség után minden más megvilágításba került a folytatást illetően. Főleg, hogy az addigi szakmai igazgató, Brekk János lemondott. A helyére Lucsánszky Tamás érkezett, és mivel becsúszott még néhány vereség (az Újpest B, a Vasas és a Szolnok otthonában), a feljutás már nem lehetett reális cél. Sokkal inkább az osztályozó nélküli bentmaradás kiharcolása, hiszen a létszámszűkítés miatt ehhez az első öt között kellett végezni.

Ezügyben nagyot lépett előre a csapat, amikor a húsvéti havas mérkőzésen 2–1-re legyőzte a Békéscsabát. A gólszerzők között természetesen ott volt Bajzát Péter is… Miként az őszi nagy menetelésnek a részese volt, de az már egy másik időszak története lesz.

KM-BTTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés