Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.23. 19:18

Újra vár a Diósgyőri Vár

<p>Miskolc - Húsvéti szezonnyitó rendezvény keretén belül, exkluzív vártúra és hagyományőrző őrségváltás volt látható a Diósgyőri várban.&#160;<DIA alt="" height="900" width="700"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_jra_v_r_a_Di_sgy__337_ri_V_r_2008_03_23_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Újra vár a Diósgyőri Vár 2008.03.23." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A turisztikai idényben (Húsvét vasárnapjától október végéig) állandó, minden vasárnap ismétlődő turisztikai attrakcióval szolgál a Diósgyőri vár. A „Középkori Minifesztivál” elnevezésű vasárnapi attrakciók Nagy Lajos király korából adnak ízelítőt. A Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend vitézei adják a királyi vár őrségét: délelőtt 10 órától délután 4 óráig kétóránként látványos őrségváltási ceremónia kínál látnivalót, amelynek során eldördül az olaszbástyán elhelyezett díszágyú is. Az aprónép a várárokban ismerkedhet meg közelebbről a király lovagjával és annak nemes paripájával. S hogy a vár népe éhen ne maradjon, tapasztott kemencében helyben sütik a hagyományos „miskolczi kenyérlángost” és a „perecz”-et.

Exkluzív Vártúra

Vasárnaponként délelőtt 11 órakor és délután 3 órakor exkluzív vártúrán is részt vehetnek az érdeklődők. Kosztümös animátorok segítségével ismerkedhetnek meg a Diósgyőri vár történetével, kiállításaival. Útjuk során összetalálkoznak Nagy Lajos királlyal és kíséretével, különböző kalandokba bocsátkoznak a királyi udvar jellegzetes figuráival. A különleges, interaktív tárlatvezetés maradandó élményt kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!