A nagyhalásziak nem potyára portyáznak

Barzó Gergő (fehérben) és a Nagyhalász az utóbbi időben rendre megálljt parancsolt az ellenfélnek
Barzó Gergő (fehérben) és a Nagyhalász az utóbbi időben rendre megálljt parancsolt az ellenfélnek - © Fotó: Pusztai Sándor
Nagyhalász – Az NB III-as Iváncsa elleni meccsen lehetőség adódik az újabb nagyhalászi kupakunsztra.


Anno a kalandozó magyarok nyilaitól rettegett a fél világ, momentán a Nagyhalász portyái okoznak nem kis riadalmat. A megyei első osztályú futballcsapat szűk három nap leforgása alatt előbb a tuzséri kupafellépést abszolválta teljes sikerrel – nem akármilyen összecsapáson. A hazaiak három tizenegyest (ebből kettőt berúgtak…) kaptak, majd a változatosság kedvéért az utolsó pillanatokban a Ludánszki-legénység büntetőből döntetlenre mentette a meccset, a „tizipárbajban” kiharcolva a továbbjutást. A szombati nagyecsedi, immár bajnoki turnén mindjárt a második minutumban beköszönt a Halász, a folytatást pedig kibekkelte, bekaszálva a három pontot. Ilyen egy abszolút eredményes hét. Vagyis az együttes a Magyar Kupában az országos főtáblára küzdötte fel magát, míg a másik fronton a tabella harmadik helyére rakétázott.

– Nem szeretnék semmit elkiabálni, pláne, hogy abba a hiba essünk, mint az előző szezonban, amelynek végére sérülések, eltiltások miatt elfogytunk – fogalmazott felettébb diplomatikusan Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője, aki nem nyeretlen két éves, ugyanakkor a Tuzséron történtek még számára is szolgáltak újdonsággal.

– Hasonlóban még nem volt részem, ráadásul azt mondom, valamennyi tizenegyest meg lehetett adni, ebből hál’istennek jól jöttünk ki és egy őrült meccsen tudtunk nyerni. Ez a siker nagy lökést adott a szombati mérkőzésre, amelyen fogalmazhatunk úgy, feltettük az i-re a pontot. Az Ecseden történtek segítettek abban, hogy most már mindenki elhiggye: bárkit képesek vagyunk legyőzni. Különösen, hogy nagyon egyben van a csapat, kivétel nélkül valamennyi ember teszi a dolgát, senki nem lóg ki a sorból, amit rendkívül fontosnak tartok. Ráadásul számunkra plusz motivációt jelent, hogy a megye egyik legjobb szurkolótábora előtt léphetünk pályára. Szurkolóink az összes találkozón ott vannak, idegenben sem hagynak magunkra minket, nekik is meg akarunk felelni.

S, persze nincs megállás. A halásziak vasárnap balkányi bevetést teljesítenek, majd szeptember 20-án, szerdán az NB III. Közép csoport újoncát, a Fejér megyei első osztály legutóbbi bajnokát, az Iváncsát fogadják Magyar Kupa-meccsen.

– Nyilván nyerni szeretnénk, egyelőre ugyan nem ismerjük őket, de a rendelkezésre álló rövid idő alatt próbálunk minél több információt begyűjteni – szellőztette meg Ludánszki István. – Ha lehetőség lesz rá, személyesen is megnézem a szombati hazai meccsüket, ennyit megér a hosszú utazás, mert ha már eljutottunk idáig, komolyan vesszük a sorozatot, azon leszünk, hogy otthon kiegyenlítsük az osztálykülönbséget.

KM-KT

Címkék: ,


Sporthírek


hirdetés