A nap receptje: almás-fahéjas muffin

Akt.:
A nap receptje: almás-fahéjas muffin
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Az adagokat érdemes egyből megduplázni, úgyis mind elfogy majd.

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1,25 dl olaj
  • 1 bögre cukor
  • (a bögre kb. 2,5-3 dl-es)
  • 2 bögre liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 tk. fahéj

Elkészítés:

Két almát meghámozunk és kis darabokra vágunk, megdinszteljük pici cukorral, fahéjjal, mézzel, ízlés szerint. A tojást habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejet és az olajat. A lisztet a sütőporral és a fahéjjal elvegyítjük, majd a tojásos masszához adjuk. Muffin­papírt vagy szilikon sütőformát megtöltünk körülbelül 1/3 rész tésztával, rákanalazunk az almából, és ismét tésztát teszünk rá. A formákat körülbelül háromnegyedig töltjük meg, majd aranybarnára sütjük. Sütés után megkenjük margarinnal, és megszórjuk fahéjas porcukorral.

– Juhászné Hibján Ildikó, Nyíregyháza –








hirdetés