A nap receptje: belgacsoki-szuflé

A nap receptje: belgacsoki-szuflé
© Fotó: Magánarchívum
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Kell hozzá némi kézügyesség, a szuflékészítés nem tartozik a legegyszerűbb konyhai műveletek közé.

Hozzávalók:

  • 50 dkg étcsokoládé
  • 50 dkg vaj
  • 7 db tojás
  • 7 ek. cukor
  • 7 ek. liszt
  • vaníliafagyi

A bazsalikomos málnaraguhoz:

  • 30 dkg málna
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 szál bazsalikom
  • 2 ek. balzsamecet

Elkészítés:

Az étcsokoládét és a vajat gőz felett összeolvasztjuk, majd a gőzről levesszük. Közben az egész tojást a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a lisztet és a kihűlt csokoládéhoz keverjük. Kivajazott, lisztezett formákba adagoljuk. 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Akkor megfelelő a szuflé állaga, ha fogyasztáskor a közepe folyékony halmazállapotú marad. A málnát kevés cukorral, kevés vízzel összeforraljuk, ízesítjük balzsamecettel, friss, vágott bazsalikommal, majd még melegen gurulós málnát keverünk bele. Vaníliafagylalttal és bazsalikomos málnaraguval tálaljuk.

– Fenyves Hotel, Baktalórántháza –








hirdetés