A nap receptje: citromos borleves

Akt.:
A nap receptje: citromos borleves
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Figyeljünk, hogy még forrás előtt vegyük le a tűzről.

Hozzávalók:

  • 5 dl félédes fehérbor
  • 2 szem szegfűszeg
  • 3 citrom
  • kis darabka fahéj
  • 3 tojás
  • 4 ek. cukor

Elkészítés:

A citromok héját lereszeljük, majd a kifacsart levüket a borral és fél liter vízzel elkeverjük. Fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal ízesítve felforraljuk. Közben a tojások sárgáját cukorral habosra kikeverjük, majd állandó kevergetés mellett a forró, átszűrt bort lassan hozzáadjuk. A tűzre visszatéve habverővel addig verjük, amíg besűrűsödik, de nem hagyjuk felforrni. Levesszük a tűzről, és néhány percig kevergetjük, majd előmelegített leveses csészékben tálaljuk. Kemény habbá vert tojásfehérje-galuskákkal kínáljuk.

– Szabó Lajos, Nyíregyháza –








hirdetés