A nap receptje: gyömbéres tészta

A nap receptje: gyömbéres tészta
© Illusztráció: The Dish@Plated
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Gondolta volna, hogy gyömbér és tonhal ennyire jól összeillik?

Hozzávalók:

  • 3 doboz 80 g-os vagy 2 doboz 120 g-os tonhal
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • vagy 1 tk. frissen őrölt szárított gyömbér
  • 1 konzerv aprított paradicsom
  • 2 dl paradicsompüré
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. korianderpasta
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A fokhagymát apróra kockázzuk, és aranysárga színűre megfuttatjuk olívaolajon. Ezután a lecsöpögtetett tonhalat hozzátesszük a fokhagymához, és együtt is pirítjuk egy kicsit. Hozzákeverjük a paradicsomkonzervet és 2 dl paradicsompürét vagy sűrített paradicsomot. Sorra hozzátesszük a fűszereket, az őrölt borsot, a fél csokor petrezselymet, a gyömbért – ne spóroljunk vele, mert a tonhallal együtt remek párost alkotnak. Alacsony lángon főzzük 30–35 percig, hogy jól összeérjenek az ízek. Közben al dentére főzzük a tésztát, leszűrjük, addigra kész is a szósz, majd forrón tálaljuk.

– Nagy Andrea, Nyíregyháza –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdetés