A nap receptje: ínyenc pulykamell

Akt.:
A nap receptje: ínyenc pulykamell
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Pálinkával és almaszeletekkel készítendő fogás, melynek íze sokáig megmarad.

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamellfilé,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • 8 cl almapálinka,
  • 4 alma,
  • vaj,
  • 1 csapott ek. kristálycukor,
  • só,
  • rozmaring

Elkészítés:

A megmosott húsról felitatjuk a nedvességet, majd szeletekre vágjuk, és sóval mindegyik oldalát megszórjuk. Felhevített vajban a szeletek mindkét oldalát elősütjük. Egy kivajazott jénai aljára vékonyan kristálycukrot szórunk, rárakjuk a kimagozott, felszeletelt almát, rátesszük a húst. A tetejét megszórjuk rozmaringgal, ráöntjük a pálinkát. Öntünk alá kb. egy deci vizet, és lefedve, közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk. Amikor megpuhult, levesszük a fedőt és elpárologtatunk a levéből. Almakarikákat és sajtszeleteket rakunk rá, majd addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

– Szabó Lajos, Nyíregyháza –








hirdetés