A nap receptje: posírozott tőkehal

Akt.:
A nap receptje: posírozott tőkehal
© Fotó: Magánarchívum
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ezt az ínyencséget csak azoknak ajánljuk, akik az átlagosnál otthonosabban mozognak a konyhában.

Hozzávalók:

  • 16 dkg tőkehal
  • bors
  • kevés mogyoró (sótlan)
  • panko morzsa
  • 1 tojás
  • olívaolaj
  • 1 kk. konyak
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • citromhéj ízlés szerint
  • 3 db (megtisztított) garnéla
  • petrezselyemzöld
  • 14 dkg burgonya
  • 1 sárgarépa
  • kevés snidling
  • fehér bors
  • 1 db tojás
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A tőkehalat megmossuk, majd sóval, borssal, citromhéjjal és fokhagymával fűszerezzük. A mogyorót megdaráljuk és a panko morzsához adjuk. A tőkehalat felvert tojásba mártjuk, az egyik oldalát a mogyorós morzsába forgatjuk. Olívaolajon megsütjük a halnak azt az oldalát, amelyet nem paníroztuk be (kb. egy percig), majd 220 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre posírozzuk. A garnélát egy másik serpenyőben hevített olívaolajon sütjük, közben konyakkal meglocsoljuk, flambírozzuk, sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, felszeleteljük. A tejszínt a tojással és a fűszerekkel összekeverjük, ebbe forgatjuk a burgonyaszeleteket és a répát, majd egy tűzálló tálba öntjük, és 140 fokon egy óra alatt megsütjük.

– Fenyves Hotel, Baktalórántháza –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdetés