A nap receptje: sajtkrémes csiperke

A nap receptje: sajtkrémes csiperke
© Fotó: Pixaabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Nyírtelek – Tócsnival érdemes feltenni az asztalra, ennek a receptjét is leírjuk.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csiperkegomba
  • 2 natúr tömlős sajt
  • 25 dkg feta sajt
  • 20 dkg trappista sajt

A tócsnihoz:

  • 0,5 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • bors
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • kevés liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Megtisztítjuk a gombákat, a feta sajtot a tömlős sajttal kikeverjük, a trappista sajtot lereszeljük. A gombafejekbe betöltögetjük a sajtkrémet és tepsibe tesszük (egy pici olajat tehetünk alá). A megtöltött gombákat megszórjuk reszelt sajttal és pirosra sütjük. A tócsnihoz a burgonyát almareszelőn lereszeljük, majd hozzáadunk 2 tojást, fokhagymát, borsot, ételízesítőt, kevés lisztet, ezt összekeverjük, és forró olajban kis lapos fasírtformákat sütünk. A megsült gombával tálaljuk.

– Tóth Zoltánné, Nyírtelek –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdetés