A nap receptje: sült csirke diómártással

A nap receptje: sült csirke diómártással
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Addig egyék, míg forró, rizskörettel az igazi.

Hozzávalók:

  • 1 db 1 kg-os csirke
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg dióbél
  • 3 dkg liszt
  • 5 dkg zúzott fokhagyma

Elkészítés:

A megtisztított csirkét megsózzuk, megborsozzuk, tűzálló edénybe tesszük, kb. 1 deciliter vizet öntünk alá, és sütőben, lefedve 50 percig pároljuk. Utána felszeleteljük, berakjuk egy másik tűzálló edénybe. A vajon megpirítjuk a lisztet, hozzákeverjük a darált diót, a zúzott fokhagymát, a csirke pecsenyelevét és összeforraljuk. A diós mártást a csirkére öntjük, tálalás előtt 5–10 percre visszatoljuk a sütőbe. Forrón, rizskörettel tálaljuk.

– Szabó Lajos, Nyíregyháza –








hirdetés