A nap receptje: szűzérmék tejszínes burgonyaágyon

A nap receptje: szűzérmék tejszínes burgonyaágyon
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Vaja – Ideális fogás ebédre, amihez nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltenie.

Hozzávalók:

  • 75 dkg burgonya
  • 50 dkg póréhagyma
  • 50 dkg sertésszűzpecsenye
  • 4-5 ek. olaj
  • 3 dl főzőtejszín vagy tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. magos mustár
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 paradicsom
  • ½ csokor majoránna
  • fehér bors

Elkészítés:

A megmosott burgonyát meghámozzuk, majd kb. ½ cm vastag szeletekre vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Kb. 5 percig főzzük, majd a felkarikázott póréhagymával együtt további 7 percig pároljuk, majd leszűrjük. A húst 2 cm vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és a felhevített olajon hirtelen megsütjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd kivesszük a serpenyőből. A burgonyát és a pórét a hússzeletekkel váltogatva tűzálló tálba lerakjuk. A főzőtejszínt a tojássárgájával, a mustárral és a parmezánnal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a rakottasra locsoljuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10 percig sütjük. Apró kockára vágott paradicsommal megszórva és lecsipkedett majoránnalevelekkel díszítve kínáljuk.

– Szaniszló Kitti, Vaja –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdetés