Sport

2015.03.13. 07:14

Áramszünet miatt félbeszakadt

Nyíregyháza - A 37. percben véget ért a Marso-NYKK MAFC elleni bajnokija, amelyet újra kell játszani.

Nyíregyháza - A 37. percben véget ért a Marso-NYKK MAFC elleni bajnokija, amelyet újra kell játszani.

És egyszer csak sötétbe borult a csarnok… Három perc és tizenöt másodperc volt hátra a Marso-NYKK MAFC elleni középszakaszbeli férfi kosárlabda bajnokiból, 71–71-et mutatott az eredményjelző, amikor kialudtak a fények a küzdőtéren. Nemcsak ott, és nemcsak a teljes bujtosi csarnokban, hanem a nyíregyházi belváros nagy részén is.

Ekkor 19 óra 40 perc volt, majd miután néhány perc múlva sem jött vissza az áram, érezhettük, ennek már fele sem tréfa. A játékvezetői hármas és Parádi Péter komisszár közölte a csapatokkal, hogy ilyen esetekben húsz perc a kötelező várakozási idő, ha addig nem áll helyre a rend, akkor hivatalosan is lefújják a mérkőzést. Időközben teljes lett a sötétség, már a menekülést biztosító lámpák is kialudtak, a játékosok némi mozgással és a mobil telefonok fénye mellett könnyű kosárra dobálózással próbálták megőrizni éberségüket. Aztán lassan mindenki beletörődött abba, hogy itt már nem lesz folytatás, és amikor nyolcat ütött az óra, a névnapos Szabó Gergő játékvezető hivatalosan is lefújta a mérkőzést.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 13-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!