A nárciszok a remény, az együttérzés jelképei

Akt.:
A megemlékezés egyik pillanata
A megemlékezés egyik pillanata
Nyíregyháza – A sóstógyógyfürdői Szivárvány Idősek Otthona és a Rákbetegek Országos Szervezetének Nyíregyházi Napforduló Szolgálata szervezésében az idén is megtartották április 17-én a Séta a méltóság mezején elnevezésű megemlékezést az intézmény udvarán.

A rendezvényen 150-en vettek részt az otthon lakói, dolgozói és a civil szervezet önkéntesei közül. Ma Magyarországon 60 ezer új rákbeteget diagnosztizálnak évente, fontos társadalmi szerepet vállalnak az ezen a területen működő civil szervezetek. Napjaink modern korában az életkor előrehaladtával gyakoribbá válnak a daganatos megbetegedések, bár egyes típusai visszaszorulnak vagy éppen gyógyíthatóvá válnak.

Egyelőre valódi „bölcsek köve”, tehát olyan gyógyszer, ami végérvényesen megszabadítana a betegség lehetőségétől vagy biztos gyógyírt jelentene, nem létezik. A reményt és az együttérzést jelképezték a nárciszok, amelyeket az intézmény emlékhelyénél közösen helyezték el a résztvevők – tájékoztatta szerkesztőségünket Vári Zoltán intézményvezető.

KM
hirdetés