A nehezebb úton járva is elérte az elődöntőt

Fucsovics Márton kibrusztolta ezt a győzelmet
Fucsovics Márton kibrusztolta ezt a győzelmet
Nyíregyháza – Fucsovics Márton az egy héttel ezelőtti ellenfelével játszhat újra a döntőbe jutásért a spanyolországi tenisztornán.

Megnyerhette volna a meccset a második szett rövidítésében, amikor kétszer is meccslabdához jutott, de Fucsovics Márton 167. a világranglistán a nehezebb utat választotta a pénteki negyeddöntőjében.

A spanyolországi Segoviában, a 64 ezer eurós keménypályás tornán a spanyol Adrian Mendez-Maceiras (228.) volt az ellenfél, aki előzőleg a második helyen kiemelt cseh Lukas Rosolt (83.) búcsúztatta. A tornán nyolcadik helyen rangsorolt Marcit is megizzasztotta, de a nyíregyházi teniszezőnek helyén volt a szíve.

Akkor is, amikor a döntő szettben, 2:2-nél öt bréklabdát hárított ellene a közönség által is egyre jobban támogatott spanyol, majd elvesztette a saját adogatását is. Ezt követően, 2:4-nél azonban mindent bevetett Marci, és végül a maga javára fordította a két óra 33 percen át tartó mérkőzést, amelyet 6:4, 6:7 (7–9), 6:4-re nyert meg.

Az elődöntőbeli ellenfél pedig igazán ismerős, az ukrán Ilija Marcsenko (72.), akitől egy hete Recanatiban, az elődöntőben kapott ki Fucsovics. Azzal együtt eddig háromszor találkoztak, és rendre a Sego­viában harmadik helyen kiemelt ukrán nyert. Ideje lenne változtatni ezen.
hirdetés