A németek bíznak a nyírbátori sikerben

Rosenberger már bérel Nyírbátorban egy üzemcsarnokot, az új várhatóan jövő nyárra készül el
Rosenberger már bérel Nyírbátorban egy üzemcsarnokot, az új várhatóan jövő nyárra készül el - © Fotó: Tóth Viktor
Nyírbátor – A kormány 858 millió forinttal támogatja a családi tulajdonban lévő német Rosenberger cég 3,1 milliárd forint értékű, zöldmezős, nyírbátori beruházását, az autóipari alkatrészeket gyártó üzemben 400 új munkahely jön létre.

Most a Rosenberger Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Francisco Papp beszélt lapunknak a cég nyírbátori terveiről, elképzeléseiről.

Minden lehetőség adott

– Több mint húsz éve jelen vagyunk Magyarországon, szeretnénk Nyírbátorban is sikeresek lenni. Erre minden lehetőség adott. Jelenleg háromezren dolgoznak a Rosenberger Kft. alkalmazásában Magyarországon, s most újabb dolgozókkal bővülhetünk azzal, hogy Nyírbátorban is megvetjük a lábunkat – közölte az argentin–magyar származású Fransisco Papp, aki beszélt arról is, hogy jelenleg most is bérelnek egy csarnokot Nyírbátorban, ahol próbagyártás folyik.

– Sosem egyszerű megtalálni a kellően képzett munkaerőt, de eddig pozitívak az itteni tapasztalataink. Akit felvettünk, és a jövőben fel fogunk venni, azok a jászárokszállási telephelyen kapnak egy előzetes felkészítést. Fontos, hogy a jelentkezők rendelkezzenek elektronikai vagy finommechanikai is­meretekkel – fogalmazott az ügyvezető igazgató, aki kiemelte: piacképes fizetést biztosítanak, aki pedig jól dolgozik, az bónuszként megkaphatja az alapbére 20–30 százalékát.

A Rosenberger letelepedésének tényét természetesen Máté Antal nyírbátori polgármester is kommentálta lapunknak. – Örülünk, hogy a német cég minket választott, és itt épít üzemet. Az önkormányzatnak az a célja, hogy a szakképzett munkaerőt helyben tartsuk, ehhez remek alapot ad a Rosenberger.

KM
hirdetés