A Nobilis is elnyerheti az Európai Üzleti Díjat

By Száraz Ancsa
Akt.:
Nem volt könnyű dolguk az European Business Awards, az Európai Üzleti Díj bíráinak az idén. Európa 29 országából ugyanis összesen több mint 15 ezer vállalkozást jelöltek a megmérettetésre, melynek első fordulóján végül kevesebb, mint 400 vállalat jutott túl. Ők a nemzeti döntősök, akik esélyesek a tekintélyes Ruban d’Honneur díj megszerzésére is.

A nemzeti döntőbe húsz magyar cég jutott: „kivétel nélkül olyan cégek, amelyek a folyamatos megújulás és az erőfeszítések révén értek el számottevő bővülést a nehéz gazdasági környezetben is” – értékelt Kalocsai Zsolt, az RSM DTM Hungary Zrt elnök-vezérigazgatója. Ami közös a döntőbe jutott, különböző területeken működő és eltérő méretű cégekben, az a folyamatos megújulás képessége.

A listából kiderül, hogy még az évtizedes múlttal rendelkező nagyobb cégek is csak szolgáltatási palettájuk megújításának köszönhetik hosszú távú működésüket. Mindehhez jó cégvezetésre és elkötelezett, a munkájukat szerető és azzal elégedett dolgozókra van szükség: a nemzeti döntősökkel készített rövid felmérésből ez is kiderül. Arra, hogy a válság közepette is szinte minden ágazatban előre lehet lépni, jó példa, hogy a magyar döntősök között akad környezetvédelmi berendezéseket gyártó vállalat, számítástechnikai társaság, online kereskedelemmel és közvetítéssel foglalkozó cég, légiközlekedési vállalat és élelmiszeripari cégek is – köztük egyetlen Szabolcs megyei vállalatként a szárított gyümölcsök, valamint olajos magvak gyártásával és forgalmazásával foglalkozó mátészalkai Nobilis Zrt.

Szabolcsi cég a legjobbak között

Novák Mariann, a társaság kereskedelmi igazgatója lapunknak elmondta: az export kategóriában jelölték a Nobilist, a nominálást követően pedig a cég történetét, stratégiáját, pénzügyi adatait és jövőképét bemutató prezentációt kellett készíteniük. – Ezt mind a 15 ezer vállalkozás elkészítette, az értékelést követően pedig csak pár száz cég maradt versenyben. A végső döntéshez még egy videó is készül a cégről: holnap érkezik meg az az angol forgatócsoport, mely egy öt és fél perces anyagot vesz fel – ezt is figyelembe veszik majd, mielőtt az egyes kategóriákban szeptemberben kiosztják a díjakat – mondta Novák Mariann, s hozzátette: annak, hogy bekerültek a legjobbak közé, nagyon komoly presztizsértéke van.
hirdetés