A nőkért hozták létre a nyíregyházi család- és karrierpontot

Akt.:
A nőkért hozták létre a nyíregyházi család- és karrierpontot
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Tanácsadás, rendezvények, tréningek. A nőkért jött létre a Magyar Vöröskereszt nyíregyházi Család és Karrierpontja.


– Család vagy karrier? – a kettő összeegyeztethető. S, bár a nők helyzete a mai társadalmi viszonyok cseppet sem könnyű, ugyanis a családfenntartásból, a gyereknevelésből, a háztartás- vezetéséből egyaránt vastagon kiveszik a részüket, szükség van olyan „ pontokra”, ahol támogató közeget, elakadásikra megoldást találnak. Itt utat, lehetőségeket mutatunk meg számukra – mondta el Gurály Edina a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének megyei igazgatója, a nyíregyházi Család és Karrierpont átadásán. A segélyszervezet egy nyertes pályázatának köszönhetően több mint fél éve családbarát szolgáltatásokat indított el a megyeszékhelyen, a projektben konzorciumi partnere: Nyírtass község. Összesen 5 hasonló központ működik az országban, ahol elsősorban a nőkre fókuszálnak, őket segítik vissza a munka világába tréningekkel, tanácsadással.

– Több szempontból is lényeges, hogy ez a folyamat zökkenőmentes legyen. Ma már a családok stabil létfenntartásához elengedhetetlen a kétkeresős családmodell, a nők önértékelésében hasonlóképp fontos szerepet játszik a munka, és a karrierépítés. A hazai munkaerő-piac is számít a nőkre, hiszen a gazdaság számos szegmensében jelentős lett a szakemberhiány – tette hozzá Gurály Edina. Így akik betérnek a Nyíregyháza Szarvas utca 5-9. szám alatt található irodába, segítséget kapnak az álláskeresésben, a munka és a magánélet összhangjának megteremtésében, képzéseken, tréningeken, pszichológiai tanácsadásokon vehetnek részt.

Hiánypótló lehetőségnek nevezte a Család és Karrierpontot Baracsi Endre a megyei közgyűlés alelnöke a családias hangulatú, gyerekzsivajjal színezett rendezvényen. Mint mondta: – Szükség van erre a kezdeményezésre a megyében: itt a nőkre van hangolva, komplex tanácsadást nyújtanak, ezáltal sokkal jobban megismerheti bárki saját kompetenciáit, s jobban boldogul a családban, a világban – mondta.

KO
hirdetés