A nyelvvizsga kitűnő ugródeszka lehet

A remek nyelvérzék szorgalommal és kitartással párosult
A remek nyelvérzék szorgalommal és kitartással párosult - © Fotó: a szerző
Nyíregyháza – A 100 esztendős Zrínyi Ilona Gimnáziumban a fiatalok idegennyelv­tudásukkal emelkednek ki.

A huszonegy nyerő szám. Győzelemmel ér fel, hogy a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium 10. d osztályában az elmúlt időszakban 21 diák tett sikeres középfokú szóbeli nyelvvizsgát – mindezt 2 év angoltanulás után tették.

Nulladikban kezdték el

– Mivel egy osztályon belül középfokúztak a tanítványaink, ez óriási dolog a maga nemében, hiszen a diákokkal a tanmenetbe illesztve a tanítási órák keretein belül készültünk. Nyelvi előkészítős osztályról van szó, vagyis az angol nyelvet nulladikban 15 órában tanulták 3 tanár közreműködésével – említette Takácsné Galatóczki Rita osztályfőnök, akivel a kezdő csoport tanára volt még Soós Noémi és Bajkán László is.

A középhaladó csoportban Fábriné Estók Ágnes, Soós Andrea és Takácsné Galatócz­ki Rita útmutatásai alapján készültek a középiskolás diákok.

A következő tanévekben heti 5 órában tanulták az angol nyelvet, és mind a két csoportnak az osztályfőnök tanította az angolt. Az idén – vagyis tanulmányaik harmadik esztendejében – egy tanuló szeptemberben, négy januárban, tizenhárom pedig áprilisban és májusban vizsgázott sikeresen angolból a középfokú írásbeli vizsgán. A hab a tortán: a középhaladó csoportból egy diák megszerezte a felsőfokú komplex angol nyelvvizsgát.

Méltó a centenáriumhoz

– A 35 fős osztályból 28 diáknak van komplex angol középfokú nyelvvizsgája és 1 diáknak komplex felsőfokúja. Nagyon büszke vagyok a diákjaimra, a szorgalmas készülésnek és a kitartó munkának ez a szép eredménye igazán méltó iskolánk centenáriumi évfordulójához – fogalmazott Takácsné Galatóczki Rita.

A Zrínyi Ilona Gimnázium jó példája azon iskoláknak, ahol a nyelvvizsga az iskolai oktatásnak köszönhetően sikeresen megszerezhető.

– Már elkezdtünk készülni a felsőfokú nyelvvizsgára. Reméljük, hogy annak is hasonló eredménye lesz – bizakodott az osztályfőnök.

LTL
hirdetés