A Nyírbátor parádés meccsen verte a bajnokesélyest

Akt.:
Nyírbátor vs. Szolnok
Nyírbátor vs. Szolnok - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – A Szolnok két piros lapot, a Bátor két gólt szerzett az NB II.-es színvonalat is bőven elérő találkozón.

A Nyírbátor az előző fordulóban megszerezte idénybeli első győzelmét, így jó hangulatban várhatta az NB II.-ből kiesett, még veretlen Szolnokot.

Nagy lendülettel kezdtek a vendégek, kapujához szögezték az ellenfelüket, már a tizenhatosnál letámadva hibára kényszerítették a bátoriakat és hamar vezetést is szereztek. Az első harminc perc nem sok jóval kecsegtetett a Nyírbátornak a nagy erővel rohamozó Szolnokkal szemben.

Fél óra elteltével a hazaiak is bátrabbak lettek, az egyik formás ellentámadás végén utolsó emberként elkövetett szabálytalanság emberhátrányt jelentett az addig fölényben játszó jászságiaknak. Az említett faultért megítélt szabadrúgásból bombagólt szerzett Katona György.

Ettől kezdve megfordult a játék képe, már a félidő végére vezetést is szerezhetett volna a Bátor, majd a második játékrész elején Katona által kihagyott tizenegyes sem szegte kedvét a hazaiaknak. Szebbnél szebb támadások és kidolgozott helyzetek, valamint szolnoki kapusbravúrok tették élvezetessé a mérkőzést, melynek 63. percében Pálinkás Gergő védhetetlenül lőtt nyolc méterről a léc alá.

A hajrában a szolnokiak ismét utolsó embert állítottak meg szabálytalanul, ám kilenc főre fogyatkozva is nagyot küzdött, de a hazai győzelem nem forgott veszélyben.

NB III. Keleti-csoport, 4. forduló

Nyírbátor-Szolnok 2-1 (1-1)

Nyírbátor, 250 néző, v.: Lovas (Belicza, Zahorecz)

Nyírbátor: Vasas G. – Reznek (Vámos 63.), Szegedi, Müller, Tóth M., Katona Gy. (Sárosi, 86.), Pálinkás (Boros D., 93.), Benkő, Bagi, Fenyőfalvi, Terdik. Vezetőedző: Szilágyi Krisztián.

Szolnok: Molnár F. – Horgosi, Tisza, Simon A., Laczkó (Kotula, a szünetben), Kun, Annus, Karacs (Sitku, 67.), Szabó R., Papp Sz., Földi (Tóth B., 70.). Vezetőedző: Tóth Tibor.

Gól: Katona Gy. (42.), Pálinkás (63.), ill. Simon A. (11.)

Kiállítva: Papp Sz. (41., Szolnok), Szabó R. (84., Szolnok)

Jók: Vasas, Szegedi, Tóth M., Pálinkás, Katona Gy., ill. Molnár F., Simon A., Kun

Tudósított: Balla István

Mesterszemmel

Szilágyi Krisztián: – Gyengén indítottuk a mérkőzést, az ellenfél vezetést is szerzett. A kiállítás előtt kezdtünk ébredezni, majd ezt követően úgy játszottunk, ahogy ilyenkor kell. Értékes győzelmet arattunk egy igen jó képességű csapat ellen.

Tóth Tibor: – Heroikus küzdelemben a két kiállítás sajnos megpecsételte a sorsunkat, így csak gratulálni tudok a hazaiaknak.Sporthírek


hirdetés