A nyírbátoriak hibáztak nagyobbakat

Pedig Fekete Tamás (jobbra) is igyekezett lépést tartani a jászberényiekkel
Pedig Fekete Tamás (jobbra) is igyekezett lépést tartani a jászberényiekkel - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Ha meccsenként csak egy gólra képes a csapat, nehéz kompenzálni a hátul elkövetett hibákat.

Továbbra is várat magára a Nyírbátori FC első tavaszi hazai győzelme, mert miközben az NB III-as futballcsapat idegenből szépen csipegeti a pontokat, és még veretlen ebben a naptári évben, addig hazai pályán zsinórban harmadjára kapott ki. Vasárnap éppenséggel a Jászberénytől, 2–1-re.

– Az első félidőben mindkét csapat sokat hibázott, mi bakiztunk nagyobbat, ezt használta ki az ellenfél – mondta a történtekről Ambrusz Árpád, az NYFC edzője. – A másodikban megismétlődött mindez, kétgólos hátrányban mindent megtettünk azért, hogy egyenlíteni tudjunk, de csak a szépítésre futotta az erőnkből, miután ezen a mérkőzésen is csak egy szerzett gólra voltunk hitelesítve. Így pedig nehéz kijavítani azokat a hibákat, amelyeket rendre elkövetünk. Hasonló volt a helyzet a Cigánd elleni hazai meccsen, amit nem tudtunk megnyerni, a Füzesgyarmat ellen közel álltunk a győzelemhez, de elrontottuk a hajrát, a Monor pedig más kategóriát képvisel.

Kérdés, mekkora most a baj Bátorban. Mert a tabella alapján még nem nagy, hiszen kilencedik az NYFC a tizenhatos mezőnyben, de mindössze négy pont az előnye a már kieső helyen álló Gyöngyössel szemben. A hazai pályán megszerezhető pontok nélkül pedig sokáig nem tartható fenn ez az állapot sem.

– Olyan előfordul, hogy egy csapat idegenben eredményesebb, mint hazai pályán, máskor is akadt már ilyen periódusunk – így Ambrusz Árpád. – Tudjuk, kik a riválisaink és kikre kell különösen figyelnünk, amellett, hogy leginkább a magunk dolgával kell törődnünk. Nyilvánvalóan változtatásra van szükség, hogy javuljon az eredményességünk.Sporthírek


hirdetés