A nyíregyházi Állatpark Európa legjobbja

Akt.:
A nyíregyházi Állatpark Európa legjobbja
Csaknem két éve nyerte el ezt a hangzatos kitüntetést Nyíregyháza Állatparkja, amely méltán érdemli meg, hiszen aki már járt ott, az tudja, hogy felejthetetlen élmény.

Az ország legsokszínűbb állatgyűjteménye található itt, a maga 5000 példányával, csaknem 500 fajból. A folyamatos megújulások miatt egyszerűen sohasem mondhatjuk azt, hogy aha persze, már voltam, láttam mindent. Minden évben több újítást találnak ki ugyanis, olyan ötletes módon, hogy egyszeriben beleszeretünk a helybe. Ami még igazán lenyűgöző, az a sóstói tölgyerdő, amely 35 hektáron terül el, benne kontinensenkénti felosztásban az állatok. A majomerdő egy örök kedvenc, akár egy egész napot el tudnék tölteni ott, figyelném a majmok mindennapját, hiszen olyan játékosak és aranyosak. Ha valaki a vízi állatokat szereti jobban, annak nagyszerű alkalmat nyújt a szórakozásra a fóka show, itt ugyanis nagyon okos kis fókák mutatják be, mi mindent tudnak. Kevesen tudják, de a fóka nagyon szereti az embereket. Nagyon barátságos, nem úgy, mint az Ócenárium cápái, amiket nem szívesen simogatnék meg. A hosszú üvegfolyosó miatt igazán félelmetes, ha éppen felettünk úszkál egy jól megtermett cápa.

Személy szerint én félek a cápáktól, holott eléggé irreális ez a félelem, talán a horrorfilmek okozzák ezt a félelmet, amelyeket kiskoromban láttam a cápákról. A valóságban a cápák békés teremtmények, és ha hozzájuk ér egy búvár, pontosan, mint egy hal, összerezzen és elúszik onnan. Csak a szörfösökre támadnak nagyrészt, mivel alulról nagyon hasonlítanak egy fókára, amely a cápák kedvenc zsákmánya. Igaz a mondás is, miszerint a cápa csak megkóstol, hiszen támadásokról hallottunk már, de halálos kimenetelű csak nagyon kevés lett. Persze számos szép halat is láthatunk, amelyek tényleg szemet gyönyörködtetőek. Jegesmedvéket is láthatunk, és az izgalmas tevegelést is kipróbálhatjuk. Egyszeriben az jégtakaró és a sivatag is bejárhatóvá válik Nyíregyházán. A kedvenc állataim a nagymacskák, és ha Nyíregyházára megyek legközelebb, biztosan megnézem az új szenzációt, a fehér oroszlánkölyköt, aki most a Viktória házban él, a többi különleges külsejű állat között. A park híres az egyedi állatkifutóiról is, ezek közül a legizgalmasabb a függőhíd, amely a lombkoronák szintjén kanyarog. Mire végig járjuk a parkot, egy fél napba is beletelhet, nálam legalábbis így történt, és persze az ember megéhezik ennyi idő alatt. Erre a legjobb a Bambusz étterem, ahol nagyon finom ételeket lehet elfogyasztani. De még szálloda is található az állatkert területén, az Ózoon Hotel és a Hotel Dzsungel, ahol csoportok, családok szállhatnak meg. Sokan gondolják azt az állatkertekről, hogy börtönszerűen fogva tartják szegény állatokat, pedig az igazság az, hogy számos állatfajt így mentenek meg a kihalástól, a levadászástól, amelynek okozója minden esetben az ember. A természet tudja önmagának szabályozni a szaporulatot, hiszen a táplálékláncnak köszönhetően semmilyen állat sem szaporodik túl. Az ember tevékenysége miatt pedig már szaporodni sem képesek. Nyíregyháza Állatparkjában sok egyed született fogságban.

A városban, akár az állatkertekben nagyon jó lehetőség van állás ügyben, de akár mérnöki állásokról legyen szó, akár egészségügyi vagy fuvarozói állásokról, a NyiregyhazaAllas.hu weboldal megtekintheti a város legjobb állásait. Én szívesen dolgoznék egy állatkertben, hiszen számos gyönyörű állatot láthatnék úgy minden egyes nap, sőt, valamelyik gondozója is lehetnék. Az állatok csak boldogságot hozhatnak egy ember életébe.

– PR cikk –
hirdetés