A Nyíregyházi Egyházmegye hét épülete újul meg uniós és állami támogatásból

Nyíregyháza – – Épületenergetikai fejlesztések kezdődnek 250 millió forint pályázati forrásból a Nyíregyházi Egyházmegye görögkatolikus intézményeiben – közölte Nagy Attila Tamás projektmenedzser az MTI-vel.

A katolikus egyházmegye 2016 novemberében pályázott és nyerte el a százszázalékos támogatást. A hét intézmény zömében új hőszigetelést kap, kicserélik a külső nyílászárókat, napelemes rendszert alakítanak ki, továbbá korszerűsítik a fűtést és energiatakarékosra cserélik a világítást – ismertette a projektmenedzser.
Az energetikai korszerűsítési munkákat a balkányi Szent Miklós szeretetotthon és menedékházon, Kisvárdán a Szent György bölcsőde és a Szent György általános iskola épületben, Nyírgyulajban a Mária oltalma szeretetotthonban, Nyíregyházán a Szent Miklós általános iskola és óvodában, a Szent Zsófia kollégiumban, Újfehértón pedig az Istenszülő oltalmáról elnevezett bölcsőde és óvodában végzik el.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (Kehop) keretében megvalósuló beruházások célja a közfeladatokat ellátó és államilag is elismert egyházi fenntartású intézmények fejlesztése, környezetbarát technológiákkal.

A munkálatok előreláthatóan a nyáron kezdődnek meg és az év végére fejeződnek be a Nyíregyházi Egyházmegye görögkatolikus intézményeiben.

– MTI –
hirdetés