A nyíregyházi kolbász mindent vitt Rzeszówban

Csipkés Norbert a finom falatokat kóstoltatta
Csipkés Norbert a finom falatokat kóstoltatta - © Fotó: tudósítónktól
Nyíregyháza, Rzeszów – Nyíregyházi küldöttség járt a lengyelországi testvérvárosban.


Két napon át rendezték meg Nyíregyháza lengyelországi testvérvárosában, Rzeszówban a Nemzetközi Termék és Kiváló Minőségi Élelmiszer Vásárt, az EKOGALA 2017 elnevezésű programot.

– Az idei esztendőben nem csupán a helyi termékek gyártói képviselték városunkat, hanem meghívást kapott a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. is, hogy bemutassa turisztikai attrakcióinkat.

Kelendőek voltak a szörpök

– A vásárra kilátogató vendégek élénken érdeklődtek a magyar stand termékei és turisztikai kiadványai iránt, hiszen Rzeszów lakói előtt nem ismeretlen Nyíregyháza neve, sokan jártak már városunkban. Leginkább az Aquarius Élményfürdő iránt volt nagy érdeklődés, és a kóstolóba vitt pálinkákat is szívesen fogyasztották a helyiek. A nyíregyházi termékek közül a kolbász volt a favorit, és roppant kelendőek voltak a szörpök, gyümölcslevek, lekvárok és sajtok is.

– A tartalmas esztendőt egy jó hangulatú és sikeres kitelepüléssel zártuk, s reméljük, hogy az idei megjelenéseinknek köszönhetően a jövőben is minél több kül- és belföldi turista látogat el Nyíregyházára – tájékoztattatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, ügyvezető.

KM
hirdetés