A nyíregyházi kórházba vitte édesanyját – Meglepte, mennyibe került a parkolás

Akt.:
A nyíregyházi kórházba vitte édesanyját – Meglepte, mennyibe került a parkolás
© Kép: Google
Nyíregyháza, Nagykálló – Szerencsére ritkán kell a kórházba mennem, de a napokban édesanyámat vittem be vizsgálatra. Meglepett, hogy amikor kijöttünk 800 forintot kellett fizetnem. Mint kiderült, minden megkezdett óra után 400 forint a parkolási díj. Korábban nem hallottam a szabályok változásáról – írta nagykállói olvasónk, s megjegyezte azt is: a díj ellenére alig találtak megállási lehetőséget, zsúfoltság volt.


A január elsejével életbe lépett új szabályokról Vitkai Éva, a megyei kórházak és egyetemi oktatókórház sajtófőnöke elmondta: a vért adók és a mozgáskorlátozottak ingyen parkolhatnak a kórház területén, illetve súlyos betegség és gyakori kórházi kezelés esetén egyedi elbírálás után adott a lehetőség az ingyenes parkírozásra.
– Természetesen a kilépésnél minden esetben ellenőrzik, hogy valaki valóban vért adni érkezett az intézménybe – tette hozzá. – A parkírozási lehetőségek szűkösek, nagyon nehéz megoldani, hogy mindenki, aki a kórház területére be szeretne jönni, szabad helyet találjon. Legfontosabb a betegek szállítása, mozgatása, a sokszor szabálytalanul, a sárga és fehér felfestett vonalakra állva ezt akadályozzák az autósok. Éppen ezért az intézmény területén is kötelező érvényűek a megállni tilos táblák, akik ezt sorozatosan megszegik a betegellátás zavartalanságát akadályozzák, melyre a biztonsági szolgálat minden esetben felhívja a figyelmüket – említette Vitkai Éva.

A nyíregyházi kórházban fizetendő díj országos szinten alacsonynak mondható. A nagyobb kórházakban, klinikákon általában ingyenes az első negyed- vagy félóra, ez után azonban több száz forinttól akár 1000 forintig is terjedhet a parkolási díj óránként. A Jósa András Oktatókórházban harminc perc eltelte után minden megkezdett óra várakozásért 400 forintot kell fizetni – nyomatékosította Vitkai Éva.

KMA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés