A nyíregyházi piacon is ellenőrzött a hatóság

A nagybani piacokon „razziáztak”
A nagybani piacokon „razziáztak” - © Illusztráció: ÉKN-Archív
Nyíregyháza – Elsősorban a szamócaárusító őstermelők körében végzett fokozott ellenőrzést Magyarország nagybani piacain a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

A háromhetes vizsgálat 135 őstermelőt érintett, helyszíni intézkedés 12 esetben történt. Az ellenőrzések során összesen 2692 kilogramm szamóca, továbbá 1085 kilogramm egyéb zöldség és gyümölcs értékesítését tiltotta meg a hatóság, mely tavasszal csaknem három héten keresztül ellenőrizte a budapesti, a turai, a kiskundorozsmai, a miskolci és a nyíregyházi nagybani piacokon árusító őstermelőket. A vizsgálat során a hatóság az esetek 9 százalékában tapasztalt kisebb-nagyobb szabálytalanságot.

Összesen 2692 kilogramm szamócát, 300 kilogramm paradicsomot, 160 kilogramm uborkát, 100 kilogramm cseresznyét, 380 kilogramm káposztafélét, 65 kilogramm karfiolt, 80 kilogramm karalábét és 7 láda palántát vontak ki a forgalomból a szakemberek, azaz mindösszesen 3777 kilogramm zöldség és gyümölcs értékesítését tiltották meg az ellenőrök.

– KM –
hirdetés