A nyíregyházi röpicsapat tagja fogadta örökbe Mását

Eliza és Mása
Eliza és Mása - © Fotó: Facebook
Nyíregyháza – Szása, Mása és Kása Kabán kezdték az életüket, kalandos úton végül az Állatbarát Alapítványnál kötöttek ki.

Az alapítvány közösségi oldalán olvasható bejegyzés szerint Szása és Kása gyorsan gazdisodtak, Mása viszont nehéz helyzetben volt. Születési rendellenesség miatt a szeme csúnyán kidülledt, így szemészorvos szakvéleményét kérték, aki azt mondta: az lenne a legjobb megoldás, ha az elhalt szemet eltávolítanák. Az esélyeit ez nagyban csökkentette a gazdikereső versenyben, de a beteg szeme is riasztó látványt nyújtott.

Órákig játszott vele

Az esélytelenek nyugalmával szemlélődött nap mint nap a megmaradt egyetlen szemével, amíg egy nap be nem jött egy lány. Egy lány, akit nem érdekelt a fogyatékosság, aki beleszeretett, és aki látogatni kezdte. Órákig játszott vele, babusgatta, de várnia kellett, mert albérletben lakik, és ahhoz, hogy magához vegye, a lakástulajdonos írásos beleegyezésére volt szükség. A napokban megszerezte a hőn áhított nyilatkozatot, és pénteken reggel fülig érő mosollyal, izgatottan állított be az alapítványhoz. Mása érezte, hogy minden megváltozik, és örömmel simult a lányhoz, aki már nem volt számára ismeretlen. Mása immár gazdis, hazaért. És nagyon boldogok – mindketten. A lány pedig nem más, mint Inneh-Varga Eliza, a Fatum-Nyíregyháza röplabdázója.

KM
hirdetés