A nyíregyházi társulat Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadása is látható a Városmajori Színházi Szemlén

Nyíregyháza – Kihirdették az idei Városmajori Színházi Szemle versenyprogramját, amelynek keretében június 22. és július 11. között a Városmajori Szabadtéri Színpadon hat város hat legjobb zenés, szórakoztató előadását tekinthetik meg az érdeklődők.


A háromtagú szakmai bizottság – Papp Tímea, Stuber Andrea és Urbán Balázs színikritikusok – több mint ötven, 2016. március 1. és 2017. február 20. között bemutatott vidéki és határon túli színházi előadás megtekintése után választotta ki azokat a produkciókat, amelyek szórakoztató jellegük mellett a művészi megvalósítás szempontjából is kiemelkednek a kínálatból. A válogatók a színészi alakítások színességét, a professzionális társulati munkát, illetve a művek újszerű megközelítését emelték ki. A sorozatban a klasszikus szórakoztató műfajok képviseltetik magukat: zenés előadások és komédiák, de Feydeau-bohózat és népszerű operett is szerepel a programban. Bemutatkozik a nyíregyházi, a miskolci, a szombathelyi, a kecskeméti, a csíkszeredai és a szabadkai társulat, az előadásokat olyan neves rendezők állították színpadra, mint Béres Attila, Lendvai Zoltán, Mohácsi János, Rusznyák Gábor, Tasnádi Csaba és Szőcs Artur.

A 2017-es Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja:

Déry Tibor–Presser Gábor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról – Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza (rendező: Tasnádi Csaba)
Tóth Ede: A falu rossza – Weöres Sándor Színház, Szombathely (rendező: Mohácsi János)
Peter Shaffer: Amadeus – Szabadkai Népszínház (rendező: Béres Attila)
Szirmai Albert–Bakonyi Károly – Gábor Andor: Mágnás Miska – Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Rusznyák Gábor)
Georges Feydeau: A hülyéje – Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Szőcs Artur)
Vadnay László–Békeffi István – Márkus Alfréd: Tisztelt Ház – Csíki Játékszín, Csíkszereda (rendező: Lendvai Zoltán)
hirdetés