A nyíregyházi tűzoltók is csatlakoztak a felhíváshoz

A nyíregyházi tűzoltók is csatlakoztak a felhíváshoz
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Idén a tűzoltóparancsnokság kategóriát is meghirdette a Magyar Szabadidősport Szövetség, amelyhez a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság hivatásos, közalkalmazotti állománya is csatlakozott a kihívás napján, reggel hat órától folyamatos mozgásban vesznek részt a laktanyában.

Oszlár Gábor tű. százados, nyíregyházi tűzoltóparancsnok-helyettes vezetésével indultak el a szerdai nap sportfoglalkozásai, így az erőpróba, amelyben gépjárműfecskendő húzása kötéllel, tűzoltó Trabant tolása akadálypályán, valamint kitartás próba, így medicinlabda dobása időre is szerepelt a feladatok között.

A kihívás napi rendezvényen még tűzoltó-próba, közte majomlétra mászása, talpfa hordása, tömlők kihúzása és összeszerelése, valamint kidobós játék, asztalitenisz, kosárlabda, labdarúgás, röplabda és testépítő torna is lehetőséget kínált. Az aktív mozgás este kilenc órakor ér végett Nyíregyházán.

A szervezők a 26. alkalommal fontosnak tartották a hétköznapok hőseinek járó kikapcsolódást, szórakozást, de egyben a testük fittségét, mindenkori készenlétét is- áll a kihívás napi rendezvény tűzoltóknak kiírt felhívásában.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés