A Nyírmeggyes támadója borzasztó hírt kapott, majd parádés játékkal állt elő…

Dobos József kabalacipője a terem elleni mérkőzésen is szerencsét hozott
Dobos József kabalacipője a terem elleni mérkőzésen is szerencsét hozott - © Fotó: a Szerző
Nyírmeggyes – A megyei másod­osztály Kelet-Magyarország csoportjában az előző fordulóban a Nyírmeggyes 17–1-re verte meg a Terem gárdáját. Már az eredmény hallatán is felkapja a fejét az ember, hát még akkor, ha tudja, hogy a mérkőzés legeredményesebb játékosa, a hat gólt szerző Dobos József milyen lelkiállapotban brillírozott.

Kérdezgeti, hogy ment

– A szombati mérkőzés előtt egy nappal tudtam meg, hogy édesanyám tüdőrákkal küzd – beszélt a történtekről Dobos József. – Nagyon motivált voltam, megpróbáltam mindent beleadni. Ő nem szokott egyébként kijárni a meccsekre, inkább otthonülő típus, utána viszont mindig meglátogatom. Kérdezgeti, hogy ment a játék, rúgtam-e gólt. Most meglepődött és persze örült is nagyon, bízom benne, hogy az ilyenek erőt adnak neki.

Ugyan a harminc éves támadónak nem ismeretlen a gólszerzés, ez a mérkőzés számára is egyedülálló.

– Hármat lőttem már sokszor, ilyen sokat azonban még nem rúgtam felnőtt csapatban – folytatta a támadó, aki a hétvégén tizenhét perc alatt jutott hat találatig. – Ifiben többször eljutottam tíz gólig, amikor Németországban dolgoztam és ott futballoztam, akkor is jól ment. Mostanában csere vagyok, így kicsit nehezebb, illetve nem is azon a poszton játszom, mint korábban, de az előző idényben is nagyjából negyven percenként rúgva lőttem huszonöt gólt.

A Nyírmeggyes kifejezetten jól szerepel eddig, veretlenül, harminchetes gólkülönbséggel vezeti a csoportját. Kérdés, megcélozták-e a megyei első osztályt.

Hab lenne a tortán

– Nincs kimondva a feljutás, az első három a cél – felelte Dobos József. – Ha esetleg megnyerjük, akkor a vezetőség dolga lesz eldönteni, hol folytassuk. Az első hármat reálisnak érzem, ha bajnokok lennénk, az csak hab lenne a tortán.

A meggyesi focista tehát azon van, hogy további gólokkal segítse a csapatát és legfőképpen: erőt adjon az édesanyjának.

MK
hirdetés