A Nyírség a döntőben „pávázna”

A Nyírség Táncegyüttes a középdöntőben ropja
A Nyírség Táncegyüttes a középdöntőben ropja - © Fotó: mediaklikk.hu
Nyíregyháza – Pénteken a második középdöntővel folytatódik a tehetségkutató műsor.

Nyíregyháza. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ontja a tehetségeket a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban (is). A Duna Televízió hétről hétre élőben sugározza az adást, ahonnan már a fináléba jutott a Pendely Énekegyüttes, Debreczeni-Kis Helga citerás, Haraszti József, a debreceni Hajdú Táncegyüttes és az Ördöngös Zenekar. December 22-én, pénteken következik a második középdöntő, ahol a Nyírség Táncegyüttes is szerencsét próbál.

– Ismét nívós mezőnyben bizonyíthatunk – jegyezte meg Demarcsek György művészeti vezető. – Kategóriánkban a középdöntő résztvevője még a gyimesi, a kalotaszegi és a nagyidai együttes. Mindhárom határon túli társulat színvonalas produkciót mutatott be. Mi a saját térségünk sajátosságával készülünk, szatmári táncokat adunk elő, bízunk benne, hogy ismét elnyerjük a zsűri és a közönség tetszését.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap és a Hagyományok Háza közös tehetségkutatójának a mottója: a Hagyomány összeköt! A zsűri elnöke az idén is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, a zsűri tagja Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus. A Nyírség Táncegyüttes kódja a 13-as, ami szerencsét hozhat.

KM–LTL
hirdetés