A NyírVV-nél is készen állnak a tél közeledtére

Mindent alaposan szemügyre vettek
Mindent alaposan szemügyre vettek - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A téli hószolgálat alatt összesen 17 munkagép és 17 gépjármű áll a társaság rendelkezésére, melyek műszaki felkészítését egytől egyig elvégezték – tájékoztatott Keczkó János, a cég közterület-fenntartási irodavezetője, amikor kedden a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő (NyírVV) Kft. telephelyén megtartották a téli gépszemlét.


– Az öt nagy teljesítményű sózó-toló gépünk, amelyek Nyíregyháza tömegközlekedési útvonalait és aszfaltozott útjait takarítják, folyékony sóoldat kiszórására is alkalmasak. A kerékpárutak, parkolók és bokortanyák bekötőútjainak tisztításáról három MTZ-82-es traktor gondoskodik. A homlokrakodókat és a grédert hóátfúvások megszüntetésére és rakodásnál használják, a hat kommunális kisgép és toló-szóró járda­traktor a belvárosi járdákról, sétautakról, térburkolatokról tolják majd le a havat, ha eljön az ideje, míg a kézi hóeltakarításhoz 13 kisteherautó áll rendelkezésre, egy jármű pedig a leszakadó ágak, kidőlt fák eltávolításánál, veszélyhelyzetek megszüntetésénél jelent nagy segítséget. A két terepjáró a koordináció végzéséhez, míg a kisbusz a kézimunkaerő szállításához áll rendelkezésre – sorolta az irodavezető.

Először a főbb útvonalakon

A téli útüzemeltetési feladatok ellátásában közel 95 főállású dolgozó, vállalkozók és közfoglalkoztatottak vesznek részt. A NyírVV Kft. a téli síkosságmentesítés során több mint 260 kilométer szilárd burkolatú utat, 337 kilométer hosszú burkolatlan utat, 52 kilométernyi kerékpárutat, több mint 15 ezer parkolót, a buszöblöket és járdákat takarítja. A társaság először a főbb tömegközlekedési útvonalakat, majd a járdákat és kerékpárutakat, ezt követően az összekötő utakat, végül a szervizutakat teszi csúszásmentessé. Csúszásmentesítésre jelenleg 500 tonna só, 300 tonna fűrészporos sókeverék és 150 tonna folyami homok áll rendelkezésre.

KM


Nyíregyháza - A téli felkészülésről adott számot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szabolcs-Szatmár-bereg Megyei Igazgatósága. Bár utoljára 2012-ben, azt megelőzően pedig 1999-ben köszöntött országunkra kemény tél, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. minden esztendőben időben felkészül a legzordabb évszak ...
hirdetés