Helyi közélet

2015.10.09. 09:36

Kislétai gyermek-sanyargatás: vádemelést javasolnak a szülők ellen

Kisléta - A szülők nem tagadták, hogy a kislányt rendszeresen bezárták, mert állításuk szerint ha egyedül maradt otthon, kárt tett magában vagy a ház berendezésében.

Kisléta - A szülők nem tagadták, hogy a kislányt rendszeresen bezárták, mert állításuk szerint ha egyedül maradt otthon, kárt tett magában vagy a ház berendezésében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást K. István 37 éves és B. ldikó 42 éves kislétai lakosok ellen. A frissen lezárt nyomozás adatai szerint a szülők 2014. októberétől 11 éves kislányukat kislétai házuk fűtetlen kamrahelyiségében éjszakánként, majd később délutánonként is bezárva tartották, onnan csak felügyelet mellett távozhatott. A családvédelmi szolgálatot 2015. április 13-án egy helybeli értesítette, akitől a kislány aznap a ház egyik apró ablakán keresztül vizet kért. A rendőrség a családvédelmi szolgálattól kapott bejelentést a történtekről.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság forrónyomos munkatársai a bejelentést követően azonnal a lakóházhoz mentek, ahonnan a kislányt kiszabadították, majd kórházba vitték. Az orvosi vizsgálatok igazolták, hogy a kislány korához képest alultáplált. A rendőrök az apát és az anyát előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A szülők nem tagadták, hogy a kislányt rendszeresen bezárták, mert állításuk szerint ha egyedül maradt otthon, kárt tett magában vagy a ház berendezésében. A nyomozás időtartama alatt K. István és B. ldikó szabadlábon védekezhettek. Az eljárás idejére a nő és a férfi nevelése alatt álló további négy gyereket kiemelték a családból és lakásotthonban helyezték el.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -


Kisléta - Meghosszabbították a nyomozás határidejét a rendőrök, a gyermeküket sanyargató szülők szabadlábon védekezhetnek. tovább »

 

 

Kisléta – Mint ahogy arról beszámoltunk: egy kislétai családban a szülők eleinte éjszakánként, majd délutánonként is bezárva tartották 11 éves gyermeküket.tovább »

 

Kisléta – Az ombudsman szerint a kislétai bezárt kislány esete komoly tanulságokkal szolgál mind a gyermekvédelmi jelzőrendszer működésével, mind a lakókörnyezet szerepével kapcsolatban. Azt mutatja, hogy minden jelzés számít a gyermekek veszélyeztetettségének felismerése és a megelőzés szempontjából. tovább »

 

 

Kisléta – Mint ahogy arról beszámoltunk, egy 11 éves kislétai lányt legalább egy évig bezárva tartottak a szülei – az esetre úgy derült fény, hogy a szomszéd, akitől a lány vizet kért, értesítette a hatóságokat. Mindenkiben azonnal felmerül a kérdés: hogy történhetett meg, hogy ilyen hosszú időn át senki sem vett észre semmit. tovább »

 

 

Kisléta – Az utcában élők mindig csak négy gyermeket láttak az udvaron játszani. tovább »

 

 

Kisléta – Legalább egy éven át tartotta éjszaka, majd délutánonként is bezárva 11 éves lányát egy kislétai pár. A gyereket a zsaruk szabadították ki zárkájából, amelynek berendezése egy bili és egy matrac volt. tovább »

 

 

Kisléta – Szinte rabként tartotta fogva tizenegy éves kislányát egy pár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán – került fel a Zsaru Magazinnak az esetről írt cikke a rendőrségi honlapra szerdán. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában