A nyolcadikon lobbant lángra a fénymásoló Nyíregyházán

A nyolcadikon lobbant lángra a fénymásoló Nyíregyházán
Egymás után érkeztek a nyíregyházi belvárosba a tűzoltók péntek reggel, de sziréna nélkül, amiből a tapasztaltak már kitalálták, hogy parancsnoki ellenőrző gyakorlat van.

A Szarvas utca 1-3. toronyház nyolcadik emeltén keletkezett elektromos zárlat miatt tűz, ami nyomán lángra lobbant egy fénymásoló. A feltételezett kárhelyre siettek a szerkocsik és a magasból mentő is. Értesítést kaptak a mentők, majd kiürítették az épületet. Eközben kintről a levegőbe emelkedett egy tűzoltó a magasból mentővel, hogy ellenőrizze az épületet, bent pedig légző palackok segítségével gyalog haladtak emeltről emeletre a lánglovagok az áramtalanított lépcsőházban.

A feltételezett sérülteket ellátták, majd az oltást követően értékelték a gyakorlatot. Az időre végrehajtott feladat az épületben dolgozók és a közelben lakók számára jelezte, milyen gyorsan avatkoznának be a tűzoltók valódi vészhelyzetben. A visszaszerelést követően a tűzoltók a laktanyába vonultak, ahol remélhetően csak készenlétben kell maradniuk, de bevetésre nem indulnak.

– Pusztai Sándor –
hirdetés